12:23 / 14.11.2019.

Autor: T.V./HRT/Hina

Jandroković i Bernardić u Saboru se prepirali oko plaća

-

-

Foto: - / -

Jandroković je novinarima na uvid dao iznose svojih plaća prije i poslije porezne reforme, poručivši vođi oporbe da je "običan lažljivac".
Na prozivanje Davora Bernardića (SDP) da su vladajuću sebi povećali plaće za 4000 kuna, a da istodobno nema novca za učitelje, predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković (HDZ) odgovorio je da će javno pokazati svoju plaću i pozvao Bernardića da pokaže svoju.

- Rugate se građanima, sindikatima i učiteljima. Kažete da nema novaca za povećanje plaća učiteljima, ali bilo je za povećanje plaća predsjedniku Hrvatskog sabora i predsjedniku Vlade za 4000 kuna mjesečno, rekao je Bernardić.

Na to je reagirao predsjednik Sabora Jandroković rekavši da je njegova plaća ista kao što je bila i prije reforme jer mu jedno dijete više nije prijavljeno na plaći.

Jandroković je novinarima na uvid dao iznose svojih plaća prije i poslije porezne reforme, poručivši vođi oporbe da je "običan lažljivac". Prema uvidu, Jandroković je u listopadu ove godine primio 785 kuna manju plaću nego što je imao u lipnju 2017. Puna plaća iz lipnja 2017. godine iznosila mu je 23.258 kuna, a u listopadu ove godine 22.473 kune.

Nikola Grmoja (Most) prozvao je HDZ-ovce što nisu bili na izjašnjavanju o amandmanima na proračun kada je oporba branila svoje zahtjeve i što su sve amandmane odbacili.

- A danas ćete glasovati, a ni ne znate o čemu, ovo je besmislena situacija, rekao je Grmoja. Upitao je ima li uopće smisla sudjelovati u "farsi koju je režirala trgovačka većina".

Sunčana Glavak (HDZ) poručila je oporbi da je "bezobrazna, nekorektna i nefer ili ne vidi pored zdravih očiju".

- Neki od nas smo ovdje jučer raspravljali, a nekih nije bilo pa im se moralo napisati da bi znali o čemu se govorilo. Kolega Bernardiću, lijepo je što ste nas počastili svojom nazočnošću, rekla je Glavak očito imajući na umu da Bernardić nije bio na raspravi o proračunu te da kao vođa oporbe nije rekao ni riječi o glavnom financijskom dokumentu u državi.

Jandroković je zaključio da je na izjašnjavanju o amandmanima bilo i jako malo zastupnika iz oporbe i da treba prozvati sve koji nisu bili.

Željko Reiner (HDZ) optužio je oporbu za demagogiju i populizam jer kada je bila na vlasti odbijala je apsolutno sve amandmane HDZ-a.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!