19:04 / 06.02.2020.

Autor: B.A./Hina/HRT

Jandroković i Medved o Nosić: Niz propusta i pogrešaka, slijede sankcije

Foto: Marko Lukunić/PIXSELL

Foto: Marko Lukunić/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

HDZ i Vlada imaju nultu stopu tolerancije prema svakom obliku takvog neodgovornog ponašanja, rekao je Medved.
Vezano uz HDZ-ovu načelnicu općine Lovreć Anitu Nosić i njezin postupak kupnje stana subvencioniranim kreditom u Zagrebu, glavni tajnik HDZ-a Gordan Jandroković rekao je kako je teško bilo što reći, a što ne bi bila osuda tog čina.

Smatra da je tu napravljen cijeli niz propusta i pogrešaka, a kada utvrde sve okolnosti, HDZ će donijeti konačnu odluku.


Ministar hrvatskih branitelja i član Središnjeg odbora HDZ-a Tomo Medved izjavio je da HDZ-ova načelnica općine Lovreć Anita Nosić šalje lošu poruku te je uvjeren da će, nakon temeljite provjere njezina postupka kupnje stana subvencioniranim kreditom u Zagrebu, snositi sankcije.

- HDZ i Vlada imaju nultu stopu tolerancije prema svakom obliku takvog neodgovornog ponašanja. Odluka o sankcijama bit će vrlo brzo nakon što ministri, u skladu s nadležnostima, sagledaju okolnosti zbog kojih je došlo do toga, kazao je Medved komentirajući kupnju stana subvencioniranim kreditom HDZ-ove načelnice općine u Imotskoj krajini.

Najavio je da će ministri uprave i graditeljstva temeljito analizirati postupak dodjele subvencioniranog kredita za stan te kazao da to ne podržava. Ministar graditeljstva Predrag Štromar već je potvrdio da Nosić u Zagrebu ima prijavljeno prebivalište, no to joj, prema pisanju medija, ugrožava poziciju općinske načelnice.

Mediji se pozivaju na Zakon o lokalnim izborima, prema kojemu bi joj mandat u općini Lovreć trebao prestati onog trenutka kada je odjavila prebivalište u tome mjestu.

Medved: Kampanja bi trebala biti usmjerena prema programima

Medved je uoči sjednice Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a ustvrdio i da bi kampanja na unutarstranačkim izborima u HDZ-u trebala biti usmjerena prema programima.

- Imat ćemo kampanju i mogućnost predstaviti članstvu te smjerove. Ne sumnjam da će članstvo izabrati najbolje kandidate, a HDZ će iz unutarstranačkih izbora izaći snažan i pripravan za parlamentarne izbore koji slijede, ustvrdio je Medved.

Na pitanje podupire li Generalni urbanistički plan Grada Zagreba, Medved je rekao kako mu je najvažnije da je cijeli proces zakonit.

- Koliko mi je poznato, zakonit je, stoga sve aktivnosti koje su usmjerene prema modernizaciji i izgradnji, a da su zakonito uspostavljene i da je struka iza njih, podržavam, poručio je.

Medved je o suradnji HDZ-a i Milana Bandića kazao da svaki oblik koalicije ima prednosti i nedostatke.

- Koalicija je trenutačno stabilna, ali doći će nam parlamentarni izbori pa ćemo možda onda razmatrati neke druge opcije, rekao je.
-

-

Foto: - / PIXSELL

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!