13:28 / 14.03.2022.

Autor: Hina/HRT

Jandroković: Mandić je bio čovjek jedinstvena i osebujna stila

Gordan Jandroković

Gordan Jandroković

Foto: HRT / HRT

Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković uputio je u ponedjeljak izraze sućuti u povodu smrti pisca i kritičara Igora Mandića, naglasivši kako je on bio čovjek jedinstvena i osebujna stila, nikoga nije ostavljao ravnodušnim te će takav ostati u sjećanju svoje brojne publike.

"Sa žaljenjem sam primio vijest o odlasku gospodina Igora Mandića, pisca, književnog kritičara, kolumnista, esejista i polemičara. Uime Hrvatskoga sabora i osobno, izražavam Vam iskrenu sućut", stoji u sućuti obitelji.

Podsjeća se i kako je Igor Mandić objavio brojne knjige, književne kritike, feljtone, eseje te veliki broj novinskih tekstova, komentara i kolumni zbog čega je za svoj rad 2005. godine dobio nagradu Hrvatskog novinarskog društva za životno djelo.

"Bio je čovjek jedinstvena i osebujna stila. Vrlo poseban, često provokativan i ciničan, nikoga nije ostavljao ravnodušnim te će kao takav ostati u sjećanju svoje brojne publike", istaknuo je u sućuti predsjednik Sabora Gordan Jandroković.

Igor Mandić umro je u nedjelju u Zagrebu u 83. godini života.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!