12:54 / 20.12.2020.

Autor: HRT/Hina

Jandroković: mons. Bogović bio je predani zagovornik najviših vrijednosti

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković uputio je brzojav sućuti gospićko-senjskom biskupu mons. Zdenku Križiću.
Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković uputio je brzojav sućuti gospićko-senjskom biskupu mons. Zdenku Križiću u povodu smrti mons. Mile Bogovića, gospićko-senjskog biskupa u miru, koji je preminuo u subotu.

➡️ Mons. Mile Bogović preminuo od posljedica Covida

"Preuzvišeni gospodine biskupe, sa žalošću sam primio vijest o smrti biskupa Mile Bogovića. Vama, svećenicima, redovnicima i svim vjernicima Gospićko-senjske biskupije, uime Hrvatskoga sabora i osobno izražavam najiskreniju sućut", navodi Jandroković.

Mons. Bogović je, podsjeća, postavio temelje i uvelike je zaslužan što je papa Ivan Pavao II. ustanovio Gospićko-senjsku biskupiju. "Kao vaš prvi biskup, u 16 godina biskupske službe, bio je postojan u vjeri i u pastirskom djelovanju, predani zagovornik najviših vrijednosti i jasnih načela", naglasio je. 

Jandroković ističe kako je mons. Bogović i nakon umirovljenja "aktivno svjedočio vjeru prema Bogu i ljubav prema bližnjima i Domovini".

"Ostat će zato u trajnom sjećanju ne samo vjernicima vaše biskupije nego i šire. S osjećajem tuge zbog njegovog ovozemaljskog odlaska, pridružujem vam se u molitvama, zahvaljujući mu na svemu što je činio", poručio je u brzojavu sućuti predsjednik Hrvatskog sabora.

Bogović, prvi gospićko-senjski biskup, umro je u subotu od posljedica covida 19.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!