14:15 / 10.06.2020.

Autor: M.M./I.D./Hina

Jandroković: Novi Sabor će žurno nastaviti s radom

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Jandroković je odlučno otklonio mogućnost da zastupnici, nakon što budu izabrani, odu na godišnji odmor. Milanović: Nezamislivo mi je da Sabor nakon izbora ode na godišnji.
Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković otklonio je mogućnost da zastupnici, nakon što budu izabrani, odmah odu na godišnji te najavio kako će novi Sabor odmah nastaviti s radom čim se konstituira saborska većina.  

Ova je situacija takva da će od zastupnika zahtijevati da vrlo ozbiljno, odgovorno i promptno krenu na posao, tako da nema nikakve dileme da će Sabor nastaviti s radom odmah čim se konstituira većina, izjavio je Jandroković u općini Dubrava gdje je sudjelovao na obilježavanju Dana Općine i Župe svete Margarete.

Odlučno je otklonio mogućnost da zastupnici, nakon što budu izabrani, odu na godišnji odmor.

Sasvim je normalno da, nakon što bude izabran novi Sabor, on žurno krene s radom, da donesemo zakon o obnovi Zagreba i sve potrebne mjere da bismo bili pripremni za sve što nas čeka ujesen. Dakle, moramo donijeti jedan broj odluka vezanih za gospodarske mjere i ne znam kome bi uopće palo na pamet da Sabor, nakon što zastupnici budu izabrani, ode na godišnji odmor, poručio je predsjednik Sabora.

Jandroković je time odgovorio na novinarski upit kako gleda na poruku s Pantovčaka, odnosno iz Ureda predsjednika države Zorana Milanovića, da zastupnici ne bi trebali ići na stanku nakon konstituiranja.

Milanović: Nezamislivo mi je da Sabor nakon izbora ode na godišnji

Predsjednik republike Zoran Milanović kazao je u srijedu da ne može zamisliti da bi nakon izbora, kada se potvrdi Vlada, Sabor odmah išao na ljetnu stanku, poručivši inicijatorima koji sakupljaju potpise sa zahtjevom da u tom slučaju on sazove Sabor da kucaju na otvorena vrata.

- Uopće ne mogu zamisliti da bi neka vlast formirala Sabor, potvrdila Vladu i otišla na godišnji odmor. Oni će sigurno raditi u srpnju i u kolovozu, sto posto. Ostao bih preneražen da izaberu Vladu i odu na godišnji, izjavio je Milanović u Humu na Sutli na marginama Liderovog Kluba izvoznika.

Zeleno - lijeva koalicija pokrenula je prikupljanje potpisa kojima od Milanovića zahtijevaju da sazove sjednice Sabora u ljeto, ako se on raspusti odmah nakon izbora.

Dodao je da to podržava jer se radi o Zakonu o obnovi Zagreba, koji je ostao nedonesen iz njemu nejasnih razloga, iako smatra da nema šanse da Sabor odmah ode na stanku.

- Koja god stranka bila, nema šanse da formiraju vladu, primjerice 5. kolovoza i odu na godišnji. Ako se to dogodi, a ne mislim da se to neće dogoditi, mislim da sad kucaju na ne otvorena vrata, nego na hangarska vrata, poručio je Milanović.
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!