17:47 / 24.03.2018.

Autor: I.M./HRT

Jandroković o prosvjedu: Svatko može izražavati svoje mišljenje

-

-

Foto: - / -

Komentirajući današnji prosvjed, rekao je kako svatko ima slobodu izražavati svoje mišljenje i svoje stavove o svim temama, pa tako i o Istanbulskoj konvenciji.
Za ratifikaciju Istanbulske konvencije postoji široka društvena potpora, ocijenio je predsjednik Hrvatskog sabora i glavni tajnik HDZ-a Gordan Jandroković. Ustvrdio je kako njezina ratifikacija ne donosi obvezu Hrvatskoj da u pravni i obrazovni sustav ugradi bilo što što bi imalo veze s rodnom ideologijom.

Komentirajući današnji prosvjed, rekao je kako svatko ima slobodu izražavati svoje mišljenje i svoje stavove o svim temama, pa tako i o Istanbulskoj konvenciji, ali važno je da se to radi na primjeren način i argumentirano.

Vlada je jednoglasno donijela odluku o upućivanju konvencije u ratifikaciju u Hrvatski sabor, predsjednica je dala potporu da se nastavi proces ratifikacije tako da mislim da postoji široki društveni konsenzus oko toga da je ta konvencija važna kako bi se žene zaštitile od nasilja i kako bi se smanjilo obiteljsko nasilje, dodao je Jandroković.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!