16:44 / 17.09.2018.

Autor: I.M./HRT

Jandroković ponovio: Nema govora o prijevremenim izborima

-

-

Foto: - / -

Nema govora o prijevremenim izborima, iako smo na njih spremni u svakom trenutku, rekao je predsjednik Sabora Gordan Jandroković u našoj emisiji "S Markova trga".
Nema govora o prijevremenim izborima, iako smo na njih spremni u svakom trenutku, rekao je predsjednik Sabora Gordan Jandroković u našoj emisiji "S Markova trga".

Vlada ima potporu 77 zastupnika. Nema govora o prijevremenim izborima. Puno je onih koji prijete da bi željeli ići u prijevremene izbore. No, svjedoci smo da najjača oporbena stranka SDP ima velikih problema, u ozbiljnoj je krizi te joj prijeti raspad. Što se tiče ostalih oporbenih stranaka nemaju dovoljno kapaciteta  da bi ugrozile položaj ili participirale u vlasti, izjavio je Jandroković.

Istaknuo je kako je HDZ  snažna, stožerna stranka i vladajuće većine i Vlade i u svakom trenutku spremna za izbore.

Osvrnuo se i na najavljeni prosvjed u Vukovaru. Rekao je kako je HDZ velika stranka koja pokriva velik dio političkog spektra od centra pa desno isključujući ekstreme i radikale te da ima više od 200 tisuća članova koji ne mogu jednako gledati na fenomene koji nas okružuju. No, HDZ je uređena, organizirana stranka koja ima mehanizme kako prevladati različite stavove oko određenih tema i donijeti rješenja koja će konsenzualno biti prihvaćena.

Prema njegovom mišljenju, sitacija s Milinovićem i s prosvjedom u Vukovaru su situacije koje se nisu trebale dogoditi. Istaknuo je kako Penava ponavlja da to nije prosvjed upućen protiv Vlade nego izraz nemoći zbog svega onoga što se događalo 20 i više godina. Složio se da možemo reći da neka državna tijela nisu odradila posao kako su trebala i podsjetio da je u MUP-u ustrojena posebna skupina koja se bavi ratnim zločinima vezanima uz Ovčaru i da je već polučila neke rezultate.

Bit će tu oni koji će pokušati taj skup iskoristiti za političke svrhe ali činjenica je da gospodin Penava kao organizator objasnio koje su njegove namjere, istaknuo je Jandroković. Nije želio komentirati izjavu Milorada Pupovca da su od političara moćniji branitelji, tajkuni i klerici jer je nije čuo. No, kaže, ako je istinita, s njom se ne može složiti. Na politici je zadatak upravljanja državom, političari imaju odgovornost i mehanizme da vode društvo, naglasio je Jandroković.

Nije želio komentirati ni provjeru potpisa prikupljenih za referendume Narod odlučuje i Istanbulska konvencija. 

Uljanik je u nekoliko navrata tijekom emisije nazvao najvećim izazovom za Vladu. Treba osigurati brodogradnju koja će biti samoodrživa, Vlada je sa svoje strane učinila ono što je mogla - osigurala novac za dvije plaće i pokrenula neka jamstva, rekao je Jandroković. Stava je da je za upravljanje Uljanikom odgovorna prvenstveno uprava, a to loše poslovanje ne može država beskrajno podržavati.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!