Jandroković primio Ivanu Maletić iz Europskog revizorskog suda

28.03.2023.

13:35

Autor: HRT/Hina

Jandroković primio Ivanu Maletić

Jandroković primio Ivanu Maletić

Foto: Patrik Macek / PIXSELL

Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković primio je u utorak članicu Europskog revizorskog suda (ERS) Ivanu Maletić, priopćeno je iz Hrvatskog sabora. Ivana Maletić predstavila je plan rada Europskog revizorskog suda za 2023.

Izvijestila je predsjednika Sabora o tematskim izvješćima koje Europski revizorski sud, kao neovisni vanjski revizor Europske unije, planira objaviti u sljedeće dvije godine. Ona će obuhvaćati širok spektar tema vezanih za klimatske promjene, okoliš i prirodne resurse kao strateško prioritetno područje. U području sigurnosti i migracija, aktivnosti revizije bit će usmjerene na jačanje otpornosti EU-a te poštovanje europskih vrijednosti slobode, demokracije i vladavine prava.

Predsjednik Hrvatskoga sabora Jandroković naglasio je važnost toga da Sud redovito predstavlja svoje godišnje izvješće te program rada pred matičnim saborskim odborima za financije i državni proračun, za europske poslove te za regionalni razvoj i fondove EU-a. Nastavak je to kvalitetne suradnje i redovite komunikacije Hrvatskoga sabora i Europskog revizorskog suda.

Zaključno je dogovoreno da će saborski zastupnici dostaviti svoje ideje i prijedloge za izradu programa rada Suda za 2024., navodi se u priopćenju.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!