11:47 / 24.12.2018.

Autor: HRT

Jandroković: Radeljić poticao sukob između vlade i predsjednice

Foto: Gordan Jandroković (Patrik Macek/PIXSELL)

Foto: Gordan Jandroković (Patrik Macek/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

Potez smijenjenog savjetnika predsjednice Mate Radeljića oštro je kritizirao predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković.
Potez smijenjenog savjetnika predsjednice Mate Radeljića oštro je kritizirao predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković. Ustvrdio je kako je neprimjereno da takvu njezinu odluku uopće dovodi u pitanje. Dodao je kako je iz medijskih napisa vidljivo da je Radeljić bio taj koji je poticao sukob između premijera, Vlade i predsjednice.

- Predsjednica o Radeljiću - za mene je ovaj slučaj završen

- Neprimjereno je i neobično da jedan od savjetnika predsjednice dovodi u pitanje njenu odluku da ga razriješi. Ponašao se kao dužnosnik s izbornim legitimitetom, a imenovala ga je  predsjednica. Njezino je pravo imenovati i razriješiti. Iz svih medijskih napisa vidljivo je je da je navedeni savjetnik bio taj koji je poticao sukob između predsjednika vlade, vlade i predsjednice države. Sada postaje potpuno jasno da sukob nije inicirala vlada niti HDZ, nego da je to bila jedna osmišljena politika koja je željela izazvati stalne sukobe i napetosti između predsjednice  i vlade, odnosno premijera", rekao je Jandroković za Jutarnji list.

Dodao je i kako je dosad neviđen fenomen da se pozicija predsjednice uvjetuje ostankom jednog savjetnika. To, ističe Jandroković, ide kroz određene medije koji su i do sada bili glavni zagovaratelji distanciranja predsjednice od vlade pa i HDZ-a.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!