16:53 / 01.03.2022.

Autor: V.G./HRT

Jandroković razgovarao s predsjednikom ukrajinskog parlamenta

Gordan Jandroković

Gordan Jandroković

Foto: Patrik Macek / PIXSELL

Predsjednik Hrvatskoga sabora Jandroković razgovarao je s predsjednikom ukrajinskog parlamenta Stefanchukom.

Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković danas je telefonski razgovarao s predsjednikom ukrajinske Vrhovne Rade Ruslanom Stefanchukom. Predsjednik ukrajinskog parlamenta izvijestio je o trenutačnoj situaciji u ratu pogođenoj Ukrajini.

Predsjednik Sabora Jandroković naglasio je da hrvatski narod najdublje suosjeća s prijateljskim ukrajinskim narodom koji je već podnio ogromne žrtve u ovom bezumnom napadu. Istaknuo je da je Hrvatska, koja je u prošlosti bila žrtva velikosrpske agresije, ustrajna u najoštrijoj osudi vojnog napada na Ukrajinu i njezin suverenitet, teritorijalni integritet i neovisnost.

Dodao je da je Hrvatski sabor donio Deklaraciju o Ukrajini kojom je jasno i oštro osudio rusku agresiju te pozvao na trenutačni prekid svih vojnih djelovanja kako bi se spriječile nove ljudske žrtve i materijalna šteta. Isto tako, Hrvatski sabor nastavit će pomno pratiti situaciju te pružati stalnu potporu ambicijama Ukrajine za ulazak u Europsku uniju.

Predsjednik Sabora izrazio je punu solidarnost Hrvatske s ukrajinskim narodom, njihovim vodstvom i kolegicama i kolegama iz Vrhovne Rade te izrazio nadu u što skoriji prekid vojnih djelovanja i očuvanje ljudskih života. Predsjednik Stefanchuk zahvalio je na podršci koju je Hrvatska pružila Ukrajini u ovim tragičnim događajima za njihovu zemlju.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!