Jandroković s izaslanstvom Hrvatskog generalskog zbora

16:27 / 14.06.2022.

Autor: Hina/HRT/V.G.

Jandroković s izaslanstvom Hrvatskog generalskog zbora

Jandroković s izaslanstvom Hrvatskog generalskog zbora

Foto: Hrvatski sabor / sabor.hr

Predsjednik Sabora Jandroković primio je u utorak izaslanstvo Hrvatskog generalskog zbora predvođeno predsjednikom umirovljenim generalom Marinkom Krešićem, a u razgovoru je istaknuto da su optužnice Srbije protiv hrvatskih pilota politička provokacija koju Hrvatska odbacuje.

Na sastanku su sudjelovali i potpredsjednici Hrvatskog generalskog zbora (HGZ), umirovljeni general-pukovnik Mladen Kruljac te umirovljeni brigadni general Frane Tomičić, priopćeno je iz Ureda predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića.

Vodstvo Hrvatskog generalskog zbora izvijestilo je predsjednika Hrvatskoga sabora o dosadašnjem radu i planiranim aktivnostima.

- Hrvatski generalski zbor bavit će se temama iz Domovinskog rata, kao i pitanjima iz područja obrane i nacionalne sigurnosti. Predstavnici Hrvatskog generalskog zbora iskazali su svoju želju i interes za što tješnjom suradnjom s nadležnim državnim tijelima, ističe se u priopćenju.

Predsjednik Jandroković još je jednom čestitao general bojniku Krešiću i novom vodstvu HGZ-a na izboru te izrazio podršku budućim aktivnostima.

Istaknuo je važnu ulogu Hrvatskog generalskog zbora u promicanju vrijednosti Domovinskog rata te izrazio uvjerenje u nastavak dobre suradnje s Hrvatskim saborom, posebno s matičnim saborskim odborima.

- Sugovornici su iskazali podršku hrvatskim pilotima od kojih su neki i članovi Hrvatskog generalskog zbora, te ocijenili srbijanske optužnice protiv njih političkom provokacijom koju Hrvatska odbacuje, navodi se u priopćenju.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!