12:20 / 07.01.2020.

Autor: I.D./HINA

Jandroković: Sabor će zasjedati od 15. siječnja do 3. travnja

Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Odmah na početku sjednice, prvi, drugi ili treći dan, raspravljat će se o opozivu ministrice Divjak.
Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković najavio je u utorak da nova saborska sezona počinje iduće srijede, 15. siječnja, a već sada za raspravu čeka 112 točaka, među njima i ona o opozivu ministrice znanosti i obrazovanja Blaženke Divjak.

Odmah na početku sjednice, prvi, drugi ili treći dan, raspravljat će se o opozivu ministrice Divjak, rekao je Jandroković novinarima nakon vrlo kratke sjednice saborskog Predsjedništva na kojoj je dogovoreno da će Sabor zasjedati od 15. siječnja do 3. travnja, kada će napraviti stanku zbog Uskrsa.

To je 12 radnih tjedana, istaknuo je Jandroković, navodeći kako će Sabor zasjedanje početi uobičajenim "aktualnim prijepodnevom", nakon čega slijedi izvješće sa sjednica Europskog vijeća. Koliko sam informiran od premijera Andreja Plenkovića, bit će predstavljen i plan predsjedanja Europskom unijom, dodao je Jandroković.

Potpredsjednik Sabora Furio Radin istaknuo je kako je održana jedna od najkraćih sjednica Predsjedništva Sabora, možda i najkraća u povijesti, bez prigovora na dnevni red predstojeće sjednice. "To je bilo prijateljstvo, jedno zajedništvo koje nisam nikad vidio", našalio se Radin.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!