Jandroković, Tomašević i Mareković položili vijence na Mirogoju

29.10.2021.

10:37

Autor: Vijesti/IMS/B.A./HRT

Predsjednik Sabora Gordan Jandroković u pratnji četvorice potpredsjednika

Predsjednik Sabora Gordan Jandroković u pratnji četvorice potpredsjednika

Foto: Vijesti / HRT

U povodu blagdana Svih svetih izaslanik predsjednika Republike Marijan Mareković položio je vijenac kod Središnjeg križa u Aleji hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata na zagrebačkom groblju Mirogoj.

Predsjednik Sabora Gordan Jandroković u pratnji četvorice potpredsjednika vijenac je položio kod spomenika "Glas hrvatske žrtve - Zid boli".


Na isto mjesto vijenac je s izaslanstvom položio i zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević, koji je komentirao slučaj uklonjenih murala u zagrebačkoj četvrti Lanište. 


Novinari su ga pitali zašto je šef Vijeća Gradske četvrti Novi Zagreb - zapad Tomislav Vukoja iz njegove stranke Možemo! tražio uklanjanje murala.


- Vijeće Gradske četvrti tražilo je uklanjanje murala Slobodana Praljka na temelju prijave građana, on je proslijedio tu prijavu komunalnom redarstvu, koje je uputilo nalog HEP-u, budući da se taj mural Slobodana Praljka nalazio na trafostanici HEP-a, i greškom su uklonjeni svi murali na trafostanici, konkretno, greškom su uklonjeni mural 204. gardijske brigade, mural posvećen Dinamu i mural posvećen žrtvama Vukovara, rekao je Tomašević.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!