13:21 / 02.06.2019.

Autor: HRT

Jandroković u posjetu Japanu

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

U službenu audijenciju primit će ga i novoustoličeni japanski car Naruhito.
Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković na poziv predsjednika Zastupničkog doma japanskog parlamenta Tadamorija Oshime boravit će od ponedjeljka u višednevnom službenom posjetu Japanu, a u službenu audijenciju primit će ga i novoustoličeni japanski car Naruhito, priopćeno je iz Sabora.

U ponedjeljak Jandroković će se sastati s predsjednikom japanske vlade Shinzom Abeom a u utorak održat će sastanke s predsjednikom Zastupničkog doma Tadamorijem Oshimom i predsjednikom Gornjeg doma japanskog parlamenta Chuichijem Dateom te predstavnicima japansko-hrvatske parlamentarne skupine prijateljstva.

Istoga dana predsjednika Hrvatskoga sabora Gordana Jandrokovića primit će u službenu audijenciju novoustoličeni japanski car Naruhito u Carskoj palači u Tokiju. 

Službeni posjet Japanu u srijedu nastavit će se sastankom predsjednika Hrvatskoga sabora s ministrom vanjskih poslova Japana Tarom Konom te s ministrom prostora, infrastrukture, prometa i turizma Japana, Keiichijem Ishiijem.

U četvrtak predsjednik Sabora posjetit će Hiroshimu i uz gradonačelnika Hiroshime Kazumija Matsuija sudjelovat će u ceremoniji polaganja vijenca za žrtve atomskog bombardiranja te će posjetiti Memorijalni park mira Hiroshime.

Službeni posjet predsjednika Hrvatskoga sabora Gordana Jandrokovića Japanu završit će sastankom s guvernerom prefekture Kyota Takatoshijem Nishiwakijem te gradonačelnikom Kyota.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!