Jandroković u posjetu Osijeku

02.07.2022.

12:24

Autor: M.M./Dnevnik/IMS/HTV/HRT

Gordan Jandroković u posjetu Osijeku

Gordan Jandroković u posjetu Osijeku

Foto: Davor Javorovic / Pixsell

Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković u posjetu je Osijeku. O budućnosti grada, gospodarskim i infrastrukturnim projektima i planovima Županije razgovarao je s gradonačenikom Ivanom Radićem te županom Ivanom Anušićem. Na sastanku je sudjelovala i ministrica Nataša Tramišak.

Brojni gospodarski, infrastrukturni i javni projekti pretvorili su slavonsku metropolu u veliko gradilište.

- Preko milijardu kuna trenutačno projekata u gradu Osijeku koji dosada nisu nikada bili u tom obujmu realizirani u gradu Osijeku, rekao je Ivan Radić, gradonačelnik Osijeka.

Od kapitalnih projekata istaknut je gospodarski centar - novi moderni sajamski prostor, vrijedan 70 milijuna kuna, koji će biti završen potkraj godine. Malo prije, u rujnu, bit će završen i dugo najavljivani regionalni distribucijski centar za voće i povrće - vrijedan 107 milijuna kuna. Projekt je to koji će mnogo značiti malim povrćarima i voćarima.

- Neće to samo biti hladnjača kao takva, to će biti i pakirnica i sortirnica i sušara, linija za ekološku obradu povrća i voća, dodatna proizvodnja, dodatna obrada povrća i voća, ističe Ivan Anušić, osječko-baranjski župan.

Nakon što se godinama istok Hvatske doživljavao na negativan način, čini se da se ušlo u pozitivno razdoblje. Potvrđuju to i brojevi. Trenutačno se provode gospodarski, komunalni i javni projekti vrijedni 7 i pol milijardi kuna.

Velik se novac iz europskih fondova i državnog proračuna slijeva u Osijek i Osječko-baranjsku županiju i to je ono što će izravno utjecati na kvalitetu života ljudi na ovom području, zaključeno je u Osijeku.

- Hrvatska kao članica EU-a, uskoro i članica euro područja i Schengena u bitnome mijenja svoj položaj i to se preslikava na naše županije i regije. Osječko-baranjska županija i grad Osijek izvrsni su primjeri da se mogu promijeniti trendovi i iz onoga što je nekada bilo negativno učiniti pozitivne priče, rekao je Jandroković.

- Istok Hrvatske promijenio je svoju sliku, vizuru o onom području i regiji koja može biti progresivnija u svom gospodarskom rastu i razvoju, a onda biti i atraktivno mjesto za privlačenje stanovnika na ovo područje, istaknula je Tramišak.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!