11:41 / 05.09.2018.

Autor: P.F./HRT

Jandroković: Vladajući nastavljaju raditi, HDZ spreman na sve scenarije

-

-

Foto: - / -

Što se nas tiče stanje je stabilno i nastavljamo s radom, rekao je Jandroković i poručio novinarima da to također pitaju koalicijske partnere.
Vladajuća većina nastavlja normalno raditi bez obzira na to ima li 77 ili 76 zastupnika, a HDZ je spreman na sve scenarije, što uključuje i izbore, izjavio je predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković nakon sastanka u Banskim dvorima s premijerom Andrejem Plenkovićem i predsjednikom Kluba zastupnika HDZ-a Brankom Bačićem.

Što se nas tiče, stanje je stabilno i nastavljamo s radom, rekao je Jandroković.
Mi smo skoro dvije godine na vlasti, prvo vrijeme bili smo u koaliciji s Mostom i imali smo preko 80 zastupnika vladajuće većina, i to je bilo najnestabilnije razdoblje. Nakon toga imali smo 78 mjesta i radili smo normalno, pa 77 nakon odlaska kolege Zekanovića, šest mjeseci bez ikakvih potresa. Manje je važno hoće li nas biti 76 ili 77, mi imamo svoje zadane ciljeve politike koje provodimo, dodao je.

Na pitanje novinara kako će većina funkcionirati kada se netko razboli, odgovorio je: Ako se netko razboli, nećemo glasovati.

Čak i da ode jedan zastupnik, i dalje imamo vladajuću većinu, pa ne treba nagađati o izborima, ali jasna je poruka premijera Plenkovića da smo spremni na sve scenarije i ne bojimo se ničega, kaže Jandroković.

Uvijek smo u stanju pripravnosti, najveći smo po rezultatima na parlamentarnim izborima, na izborima za lokalna tijela vlasti, financijski smo konsolidirani, napravili smo novu organizaciju središnjice, ojačali suradnju sa županijskim organizacijama, dakle naša transformacija iz regularnog u izborno sanje traje jedan dan, ustvrdio je Jandroković, koji također obnaša dužnost glavnog tajnika HDZ-a.
-

-

Foto: - / -

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!