18:53 / 16.01.2018.

Autor: HRT

Jandroković za HTV: Moramo se koncentrirati na kvalitetu života

Foto: Robert Anic/PIXSEL

Foto: Robert Anic/PIXSEL

Foto: - / -

Sjednica će početi Aktualnim prijepodnevom na kojemu će pitanja premijeru Andreju Plenkoviću i članovima Vlade postaviti 39 zastupnika.
Nakon jednomjesečnog odmora saborski zastupnici sutra se vraćaju u sabornicu. Uobičajeno, sjednica će početi Aktualnim prijepodnevom na kojemu će pitanja premijeru Andreju Plenkoviću i članovima Vlade postaviti 39 zastupnika. Ždrijebom je odlučeno da će prvi pitanje postaviti nezavisni Furio Radin, posljednji SDP-ov Peđa Grbin. Pred zastupnicima je više od 100 točaka dnevnoga reda.

Najavljujući novu sjednicu, u razgovoru za HTV predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković najavio je i izmjene saborskog Poslovnika te donošenje Etičkog kodeksa za zastupnike. Izmjenama Poslovnika naglasak se stavlja na uvođenje reda u traženju stanki, skraćuje vrijeme za replike i povrede Poslovnika. Umjesto sadašnje dvije, replika bi trajala jednu minutu, ne bi se moglo replicirati unutar kluba, o povredi Poslovnika umjesto do jedne minute zastupnici bi govorili do najdulje pola minute. Kad je riječ o stankama, predstavnik kluba zastupnika mogao bi tražiti da iznese stav kluba o bilo kojoj temi u vremenu od 13,30 do 15 sati, izlaganje mu, kao i do sada, ne bi smjelo prijeći pet minuta, a na njega se ne bi moglo replicirati.Kad je riječ o stankama, predstavnik kluba zastupnika mogao bi tražiti da iznese stav kluba o bilo kojoj temi u vremenu od 13,30 do 15 sati, izlaganje mu, kao i do sada, ne bi smjelo prijeći pet minuta, a na njega se ne bi moglo replicirati. U Saboru se danas sastao Klub zastupnika HDZ-a. O čemu se razgovaralo te što čeka zastupnike na novoj sjednici Mirjani Posavac otkrio je predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković. "Ovo je bila uobičajena sjednica kluba zastupnika koja ide prije svake sjednice, razgovarali smo o točkama dnevnog reda, pripremama za aktualno sutrašnje prijepodne. Podijeljene su zadaće zastupnicima i zastupnicama", rekao je Gordan Jandroković. Govoreći o predstojećoj sjednici kazao je kako s radošću očekuju sutrašnji dan. "Bit ćemo konstruktivni, nastojat ćemo pokazati što Vlada dobro radi i vjerujem da ćemo uspješno odraditi aktualno prijepodne", najavio je.Sabor će sutra raspraviti premijerovo Izvješće o sastancima Europskog vijeća u prošloj godini, dok će se u četvrtak pred zastupnicima naći Vladin Prijedlog zakona o državnoj imovini. Sedma sjednica potrajat će do kraja ožujka, a u 30-ak plenarnih dana zastupnici će raspraviti brojne zakone, kako one koje je predložila Vlada, tako i oporbene.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!