11:46 / 30.12.2020.

Autor: HRT/D.M.

Jandroković: Zastupnici mogu skupiti milijun kuna

-

-

Foto: - / -

U Petrinju je tijekom jutra stigao predsjednik Hrvvatskog sabora Gordan Jandroković.
U Petrinju je tijekom jutra stigao predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković.

Petrinja je veliko čistilište - teško stanje u okolnim selima

- Puno suosjećanje s građanima Petrinje i sućut obiteljima poginulih. Puno će se toga morati srušiti i graditi iz temelja. Moramo biti solidarni pomoći da sve prevladamo. Ova 2020. ostavila nam je velike ožiljke i moramo ići dalje. Pozvao sam zastupnike da se odreknu dijela svoje plaće i vjerujem da ćemo to i učiniti. Možemo skupiti vjerojatno i milijun kuna. To je samo kap u moru, ali moramo biti solidarni, kazao je predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković koji je posjetio Petrinju. Zahvalio je svima koji pomažu i izrazio nadu da neće više biti jakih potresa. Dodao je kako se razmišlja o donošenju "brzog zakona" za pomoć Banovini.U Petrinju je došao i predsjednik Zoran Milanović. Obišao je potresom pogođena područja u Sisačko-moslavačkoj županiji, a u Vojarni u Petrinji od mjerodavnih službi dobio je izvještaj o stanju na potresom pogođenim područjima. Nakon Petrinje, predsjednik Milanović obišao je naselje Majske Poljane, te Drvni centar "Sherif" u Glini u kojem su smještene obitelji čije su kuće uništene u potresu.

Tucaković: Kao i uvijek pomažemo zajedničkom energijom 

- Čim se potres dogodio, angažirane su sve lokalne vatrogasne postrojbe kako bi se u prvim trenucima što više spasilo. Nakon toga stiglo je 470 vatrogasaca, sa 125 vozila i 11 potražnih pasa iz 17 županija, izjavio je ranije glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković. Na terenu je bilo više od 800 vatrogasaca i radimo u dobroj suradnji s lokalnim vlastima, dodao je i najavio da na potresom pogođeno područje dolazi još 20-ak autoljestvi.- Stožerna mjesta su uspostavljena i u Petrinji te Glini i Sisku. Svi zajedno moramo pridonijeti, da zajedničkom energijom pomognemo stanovništvu, kao što smo to uvijek i radili u Hrvatskoj, zaključio je.
-

-

Foto: - / -

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!