11:11 / 28.07.2020.

Autor: S.M./HRT

Jandroković zastupnicima: Nosite zaštitne maske

-

-

Foto: - / -

Hrvatski sabor raspravljat će danas o obnovi Zagreba i okolice nakon potresa.
Prije početka sjednice Sabora, kojoj je na dnevnom redu prijedlog Zakona o obnovi Zagreba i okolice nakon potresa - sastalo se Predsjedništvo Sabora i razgovaralo o daljnjem načinu rada Sabora na sjednici.

Saborska rasprava o prijedlogu Zakona o obnovi Zagreba

Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković je potom dao izjavu novinarima u okviru koje je iznio raspored rada parlamenta ovoga tjedna.

- Razgovarali smo i o korištenju zaštitnih maski i jednoglasno smo se dogovorili da svi zastupnici nose maske. One nisu apsolutna zaštita, ali smanjuju rizik zaraze. Stavili smo na glavnu govornicu pleksiglas. Predsjednici klubova i predsjednik Vlade moći će govoriti bez maske. Nakon svakog govora pleksiglas će se obrisati, kazao je.

Istaknuo je da Sabor ovaj tjedan nastavlja raditi kao i prošli. Dalje nastavljamo u prvom tjednu rujna. Ako se zdravstvena stiuacija promijeni možda ćemo postrožiti mjere, a možda ne. Vidjet ćemo.

Bačić o Zakonu o obnovi

Branko Bačić, predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a, izjavio je novinarima uoči sjednice Sabora da su na sjednici Kluba zastupnika HDZ-a "još jednom prošli kroz Zakon o obnovi Zagreba i utvrdili već jučer na radnim tijelima da je zakon dobar".

- Zakon jeprošao redovnu proceduru. U raspravi je na njega uloženo 400 primjedaba. U najvećem dijelu je on već akceptirao primjedbe. U drugom čitanju tek nastupaju amandmani, a u ovoj raspravi će biti  primjedbe.

Bačić: Capak sjajno obavlja svoj posao

Na pitanje je li Krunoslav Capak već postao "teret", Bačić je rekao da Capak sjajno obavlja svoj posao i da ima punu potporu vladajuće većine. Kazao je kako očekuje da će predsjednik Sabora predložiti obvezu nošenja maski u Saboru te da ne vidi   razlog da se netko inati i ne stavlja masku dok su u Sabornici.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!