11:37 / 18.05.2021.

Autor: HRT/Hina/D.D.

Jankovics: MIP je Ostojiću odobrio povratak u Sabor

Jankovics: MIP je Ostojiću odobrio povratak u Sabor

Jankovics: MIP je Ostojiću odobrio povratak u Sabor

Foto: Patrik Macek / PIXSELL

Saborsko Mandatno-imunitetno povjerenstvo (MIP) podržalo je zahtjev SDP-ova Rajka Ostojića da mu se odobri povratak u Hrvatski sabor iz kojega odlazi njegova zamjena Domagoj Prica, potvrdio je u utorak predsjednik MIP-a Robert Jankovics.

Ostojić je izvijestio predsjednika Sabora da povlači mandat iz mirovanja, rekao je Jankovics Hini i objasnio da je time iskoristio svoje zastupničko pravo da jednom 'zamrzne' i 'odmrzne' mandat.

Više ga ne može 'zamrzavati', rekao je predsjednik MIP-a koji je o Ostojićevu zahtjevu odlučivao na elektroničkoj sjednici.

Kad će Sabor odlučivati o stavu MIP-a, Jankovics nije htio nagađati.

Ostojić je 6. listopada stavio mandat u mirovanje do završetka lokalnih izbora, a u kratkom pismu stranačkom vodstvu tada je napisao da Peđa Grbin nije bio kandidat kojeg je priželjkivao na čelu SDP-a kao što ni on nije bio njegov za potpredsjednika Sabora.

Dodao je i da je tim činom želio otvoriti mogućnost dolaska u Sabora nekog od kolegica/kolega koji će za osam mjeseci ići na lokalne izbore.

Stavljanjem mandata u mirovanje Ostojić je automatski prestao biti i potpredsjednik Sabora, a na njegovo mjesto izabrana je Sabina Glasovac.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!