15:43 / 09.11.2020.

Autor: M.M./Hina

Jarmina: Obilježena 29. godišnjica pogibije pripadnika "Roda"

Foto: Dubravka Petric/PIXSELL

Foto: Dubravka Petric/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Kod spomen-obilježja na izlazu iz Jarmine kod Vinkovaca obilježena je 29. godišnjica pogibije pripadnika Specijalne jedinice policije "Rode" iz Varaždina.
Kod spomen-obilježja na izlazu iz Jarmine kod Vinkovaca obilježena je 29. godišnjica pogibije pripadnika Specijalne jedinice policije "Rode" iz Varaždina.

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća počast poginulim pripadnicima "Roda" odali su članovi obitelji poginulih i nestalih pripadnika te postrojbe, izaslanstva MUP-a, Vukovarsko-srijemske županije, općine Jarmina i općine Vinica iz Varaždinske županije te braniteljskih i stradalničkih udruga.

U Župnoj crkvi sv. Vendelina u Jarmini služena je sveta misa zadušnica.

U pokušaju proboja preko tada okupiranoga Karadžićeva prema opkoljenom Vukovaru, na današnji dan 1991. poginuli su pripadnici Jedinice specijalne policije "Rode" iz Varaždina Mladen Kasun, Zvonko Kardoš, Branko Kos i Željko Pongrac, dok je Vlado Štampar nestao u pokušaju proboja. Ranjeno je 28 pripadnika "Roda".

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!