21:45 / 21.03.2018.

Autor: HRT

Jarnjak odbacio Šeksove optužbe: Čiste laži i insinuacije

-

-

Foto: - / -

Jarnjak je kako bi, da nije pročitao tko je iznio te tvrdnje, pomislio bi da je to "govorio potpuno pijan čovjek".

Bivši glavni tajnik HDZ-a Ivan Jarnjak demantirao je optužbe dugogodišnjeg HDZ-ovog dužnosnika Vladimira Šeksa koji je na ponovljenom suđenju bivšem premijeru Ivi Sanaderu i HDZ-u, u slučaju Fimi media, kazao da je Jarnjak teretio stranku "da bi sa sebe skinuo bilo kakvu odgovornost".

"To su sve čiste laži i insinuacije. Očito da se na taj način pokušava pomoći Sanaderu", rekao je Jarnjak Hini. Dodao je kako bi, da nije pročitao tko je iznio te tvrdnje, pomislio bi da je to "govorio potpuno pijan čovjek". Podsjetio je da je on u tom slučaju bio okrivljenik zajedno s HDZ-om, Sanaderom i svim drugim optuženima, na što nije utjecao. Pojasnio je da je nakon istražnog postupka u kojem je dao iskaz i dokumente, DORH utvrdio kako ga nitko od okrivljenih nije teretio da je učinio nešto protuzakonito. Također, DORH nije ima niti jedan materijalni dokaz da je učinio nešto protuzakonito.

Stoga je, rekao je Jarnjak, DORH odustao od daljnjeg postupka protiv njega. "Tako piše u rješenju Državnog odvjetništva kojeg posjedujem. Nikakve nagodbe, nikakvi dogovori, nikakvi kontakti. Kontakte je s Državnim odvjetništvom isključivo imao Šeks i bivša predsjednica HDZ-a Jadranka Kosor. Ja ih nisam imao, osim onoga kada sam bio tamo na ispitivanju", istaknuo je.
Jarnjak smatra i da će sud zbog lažnog svjedočenja poduzeti nešto protiv Šeksa koji "na sudu laže kao svjedok iako je pravnik po struci i zna što znači lagati sudu". 

Jarnjak je negirao i Šeksove optužbe da je bio odgovoran za materijalno-financijsko poslovanje HDZ-a, rekavši da je za to, po Statutu HDZ-a, odgovorno Predsjedništvo stranke, a on je operativno provodio njihove odluke.  Kazao je i kako mu je Šeks prijetio na predsjedništvu stranke jer je od njega i Kosor tražio da mu se ispričaju kada je DORH odustao od daljnjeg progona protiv njega. "Oni su se oboje ispričali, ali je onda Šeks rekao: Nisi po tom pitanju optužen, ali ćeš biti po jednom drugom", rekao je Jarnjak. Dodao je i da je prihvatio ispriku Kosor, ali ne i Šeksa.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!