12:31 / 21.11.2020.

Autor: Boris Kanazir/HRT

Javna dražba državnih automobila, kamiona i bagera

-

-

Foto: - / -

Dvjestotinjak vozila kojima su se nekada koristila ministarstva, državne agencije i tvrtke, nove vlasnike dobivaju po principu viđeno-kupljeno.
Rabljeni automobili, kamioni, bageri i rovokopači, čak i naplatne kućice, prodavali su se na javnoj dražbi u Zagrebu. Dvjestotinjak vozila kojima su se nekada koristila ministarstva, državne agencije i tvrtke, nove vlasnike dobivaju po principu viđeno-kupljeno. Početna cijena im je od nekoliko stotina do oko 80 tisuća kuna.

Na dražbi ovaj put - od električnih skutera do rovokopača, od neispravnih i oštećenih automobila do onih luksuznih. Čak 51 vozilo imalo je početnu cijenu nižu od dvije tisuće kuna.

Među kupcima - mnogo iskusnih. Mario se nada da će se u Posušje vratiti s dvadesetak vozila.

I dok jedni popravljaju i preprodaju - drugi kupuju za sebe.

Najviša početna cijena vozila - gotovo 80 tisuća kuna. No ponuda je bila mnogo šira.

Svoju novu priliku na ovoj dražbi traže i dotrajale naplatne kućice. Uz početnu cijenu od 1600 kuna i malo mašte, tko zna čemu sve mogu poslužiti.

- Možete pokrenuti cijeli biznis. Građevina nije toliko stala u krizi, kupite si bager, imate naplatnu kućicu za ured i luksuzni auto za službeno vozilo, kaže Ivan Ćelić, voditelj licitacijske prodaje, TRCZ automobili d.o.o.

Današnja dražba podijeljena je u pet prodajnih skupina kako bi se poštovale sve epidemiološke mjere.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!