Javna rasprava o novom Ugovoru Vlade RH i HRT-a

06.06.2022.

14:23

Autor: M.M./Vijesti/IMS/HTV/HRT

Robert Šveb, glavni ravnatelj HRT-a

Robert Šveb, glavni ravnatelj HRT-a

Foto: Vijesti / HTV/HRT

Još tjedan dana traje javna rasprava o novom Ugovoru Vlade Republike Hrvatske i HRT-a kojim se definiraju prava i programske obaveze za razdoblje od 2023. do 2027. U sklopu javne rasprave u studiju Bajsić na Prisavlju održana je i panel-diskusija na kojoj su predstavnici zainteresirane javnosti postavljali pitanja cijelom vodstvu HRT-a. Razgovaralo se o udjelu u programu emisija za manjine, djecu, osobe s invaliditetom, ali i o informativnom i dramskom programu.

- Ovaj ugovor donosi nam definiciju našeg programskog obaveza koji će biti u skladu s našim zakonskim obavezama i našom misijom kao javnog medijskog servisa gdje ćemo naglasak staviti na podršku hrvatskoj kulturnoj baštini i razvoju hrvatskog jezika i domaćoj kreativnoj industriji. U ovom ugovoru za sljedeće petogodišnje razdoblje naglas ćemo staviti više na digitalne platforme u usporedbi sa prijašnjim vremenskim periodom s obzirom da se tržište promjenilo da su se navike publike razvile u nekim novim smjerovima, rekao je Robert Šveb, glavni ravnatelj HRT-a.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!