17:58 / 26.09.2020.

Autor: Vijesti u 5/IMS/HRT

Je li Krešo Beljak izbačen iz HSS-a?

-

-

Foto: - / -

Glavni odbor HSS-a na elektronskoj sjednici je većinom glasova isključio predsjednika stranke. No, Krešo Beljak tvrdi da je to lažna vijest.
Glavni odbor HSS-a objavio je da su na elektronskoj sjednici većinom glasova odbora iz stranke isključili njenog predsjednika, Krešu Beljaka. No, Beljak tvrdi da je to lažna vijest te da njegovo isključenje nije bila ni tema dnevnog reda, pa se o njoj nije ni raspravljalo ni glasalo.

Vijest je demantirao putem svog Facebook profila. "Predsjednika HSS-a, bio to "Krešo Beljak" ili bilo tko drugi, nije moguće izbaciti iz stranke! Nije moguće čak niti bilo kojeg člana "po kratkom postupku", osim u jednom slučaju - kad bi za takav prijedlog Predsjednika glasovali svi članovi Predsjedništva stranke, poručio je Krešo Beljak.To demantira Ana-Marija Petin koja tvrdi da Glavni odbor stranke može dati prijedlog i isključiti bilo kojeg člana iz članstva, ukoliko je kršio određene članke Statuta. U ovom slučaju, dodaje Petin - Krešo Beljak je prekršio niz članaka i odredbi iz Statuta HSS-a.Glavni tajnik stranke Željko Lenart kaže da postupci odbora nisu legalni. Utvrdit će se činjenice, odakle su te laži došle, kaže i dodaje: "Pokazat će se. Glavni odbor vodi zapisnik i postoji zapisnik o glasovanju".

Nakon objave zapisnika moglo bi biti jasnije što se zapravo na spornoj sjednici dogodilo.
-

-

Foto: - / -

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!