21:12 / 21.07.2018.

Autor: D.M./HRT

Je li na pomolu konačni obračun u SDP-u?

-

-

Foto: - / -

Na pitanje može li prosječni Hrvat razumjeti borbu oko statuta i načina vođenja stranke Fabijanić je kazao: "Osobno mislim da to ne zanima nijednog građanina koji je glasač SDP-a.
Je li na pomolu konačni obračun u SDP-u? Naime, krapinsko-zgorski SDP zatražio je ostavku predsjednika stranke Davora Bernardića i nove izbore u SDP-u. Splitsko-dalmatinski SDP trebao bi preuzeti Ranko Ostojić, a Bernardić ne istupa u javnosti. O situaciji u SDP-u u Temi dana govorio je Erik Fabijanić, predsjednik Glavnog odbora stranke.

"Teško je paušalno odrediti stav Županijskih organizacija, na temelju pojedinačnih izjava", kazao je Erik Fabijanić. Moramo imati županijski odbor koji će od Glavnog odbora tražiti raspisivanje konvencije na kojoj će se glasovati o povjerenju", dodao je.

Na pitanje što prosječni Hrvat misli o SDP-u danas i može li razumjeti borbu oko statuta i načina vođenja stranke Fabijanić je kazao: "Osobno mislim da to ne zanima nijednog građanina koji je glasač SDP-a. Ogromna većina članova smatra da te svađe trebaju prestati. Mi te svađe nismo počeli. Glavni odbor mora toj priči stati na kraj, a to je učinio prošle subote", dodao je.

Prema njegovim riječima, nema razloga za rascjep SDP-a, a stranka se mora početi baviti pitanjima koja zanimaju građane, a to su zdavstvena i mirovinska reforma. Ne smatra da iza svega konce vuče bivši predsjednik SDP-a Zoran Milanović.
-

-

Foto: - / -

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!