13:07 / 03.05.2020.

Autor: Lucija Judnić/Dnevnik/IMS/HRT

Je li upitna vladajuća koalicija u metropoli?

Foto: Emica Elvedji/PIXSELL/HRT

Foto: Emica Elvedji/PIXSELL/HRT

Foto: - / PIXSELL

I kao da Zagreb i Zagrepčani nemaju dovoljno problema, aktualna vlast prepucava se zbog načina održavanja sjednice.
Virtualna sjednica zagrebačke Gradske skupštine postala je problem za koaliciju HDZ-a i aktualnog gradonačelnika. Nakon što je Milan Bandić rekao da na njoj neće sudjelovati jer nije virtualni gradonačelnik, iz HDZ-a su poručili da ne govori istinu te da će preispitati suradnju s njegovom strankom.

I kao da Zagreb i Zagrepčani nemaju dovoljno problema, aktualna vlast prepucava se zbog načina održavanja sjednice.

- Bili su upoznati sa online sjednicom i prihvatili su prijedlog online sjednice i za to postoji dokumentacija koju ću vam vrlo rado jednom pokazati, poručuje predsjednik Zagrebačke skupštine (HDZ) Drago Prgomet.

Za Prgometa riječ je o očiglednom nepovjerenju pa će sutra na sjednici predsjedništva gradskog HDZ-a zatražiti raspravu o budućoj suradnji s gradonačelnikom, tj. "s partnerom koji omalovažava HDZ i partnerom koji omalovažava Skupštinu".Odluku o skupštini Drago Prgomet prebacio je na Anu Stavljević Rukavinu. Ona može, poručio je, "zajedno s gospodinom Bandićem organizirati sjednicu kada ona želi, s kojom parlamentarnom većinom i gdje hoće."

Gradonačelnik Milan Bandić kaže kako ne želi polemizirati. "Moja odgovornost je prebitna, a predsjednik Skupštine je samo primus inter pares, to on zna. Gradonačelnik je gradonačelnik Zagreba i svatko neka radi svoj posao", kazao je.Za oporbu nema dvojbe: to je sve predstava HDZ-a i Bandića prije parlamentarnih izbora. Vladajućoj koaliciji to nije prvi sukob.

- Ona je već napukla kada je pao GUP, a mislim da sada možda doista i pukne. S druge strane, moguće da je riječ i o igrokazu i Zagrepčani moraju znati da je glas za HDZ glas za Milana Bandića, kaže Tomislav Tomašević, Zagreb je naš.

- Da nema HDZ-a, ne bi bilo ni Bandića, de facto je kada gledate to zakon spojenih posuda - glas za Bandića je glas za HDZ, smatra predsjednik zagrebačkog SDP-a Gordan Maras.

I dok se raspravlja o načinu održavanja sjedice, stvarni problemi gomilaju se na ulicama metropole.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!