08:37 / 01.08.2019.

Autor: M.Š./HRT

Jedan od ranjenih vojnika stigao u Hrvatsku, drugi otišao u Njemačku

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Riječ je o pripadnicima specijalnih snaga koji su zadobili ozljede u napadu na vozilo Hrvatske vojske u Kabulu.
Dvojica ozlijeđenih pripadnika 10. HRVCON-a u misiji Odlučna potpora u Afganistanu dobrog su zdravstvenog stanja i uspješno se oporavljaju, navodi MORH.

Dvojica ozlijeđenih pripadnika 10. hrvatskog kontingenta NATO-ove misije potpore miru Odlučna potpora u Afganistanu dobrog su zdravstvenog stanja i uspješno se oporavljaju od posljedica napada koji se dogodio 24. srpnja 2019. u Afganistanu.

Teže ozlijeđeni pripadnik Hrvatske vojske doputovao je u Saveznu Republiku Njemačku i nalazi se na rehabilitaciji u američkoj vojnoj bolnici "Landstuhl Regional Medical Center" u Landstuhlu, pokraj vojne baze u Rammsteinu.

Ozlijeđeni hrvatski vojnik u Njemačku je prevezen iz Afganistana uz pomoć strateških partnera, Sjedinjenih Američkih Država i Savezne Republike Njemačke, a nakon liječenja u američkoj bolnici vratit će se u Hrvatsku, gdje će nastaviti rehabilitaciju uz najvišu razinu medicinske pomoći.

Bolnica "Landstuhl Regional Medical Center" u Njemačkoj najveća je američka vojna bolnica izvan Sjedinjenih Američkih Država, koja je specijalizirana za ratnu kirurgiju.

Drugi, lakše ozlijeđeni pripadnik Hrvatske vojske stigao je u Hrvatsku i dobrog je zdravstvenog stanja.

Riječ je o pripadnicima specijalnih snaga koji su zadobili ozljede u napadu na vozilo Hrvatske vojske u Kabulu.

Napominjemo i pozivamo predstavnike medija na diskreciju i zaštitu privatnosti pripadnika Hrvatske vojske i njihovih obitelji, s obzirom na to da je riječ o pripadnicima specijalne postrojbe.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!