18:11 / 24.02.2019.

Autor: Sunčica Findak/E.L.S./HRT

Jednake šanse za sve

Foto: ilustracija, Pixabay

Foto: ilustracija, Pixabay

Foto: - / -

Usluga se ostvaruje rješenjem Centra za socijalnu skrb uz suglasnost roditelja. Imaju organiziranu prehranu i pomoć u ispunjavanju školskih obveza.
Na području Krapinsko-zagorske županije, u šest osnovnih škola, u tijeku je preventivni program pružanja pomoći djeci kod koje su uočeni neki razvojni rizici. Konkretnije, nakon nastave djeca odlaze na poludnevni boravak gdje imaju pomoć u pisanju zadaće i stjecanju onih navika koje im predstavljaju teškoće u redovitom školovanju. Posjetili smo učenike iz škole u Brestovcu Orehovečkom.

Djeca dolaze prije i poslije nastave, zadovoljni su, druže se, igraju i uče, i uvijek nauče nešto novo. Radi se o djeci kod kojih su uočeni neki razvojni rizici i njihovim roditeljima je ponuđena pomoć i podrška u podizanju djece. Usluga se ostvaruje rješenjem Centra za socijalnu skrb uz suglasnost roditelja. Imaju organiziranu prehranu i pomoć u ispunjavanju školskih obveza.

Kristijan iz prvog razreda ovdje je našao čak bolje prijatelje. Luka voli razveseliti mamu kada iz boravka dođe s napisanom zadaćom...

Ovaj preventivni program riješio je nekoliko problema:

- Jedna poteškoća je da su učenici često dolazili bez domaće zadaće, sada više ne dolaze, imali smo problem sa učenicima koji su često bili na cesti, opasnost od prometa, sad su zbrinuti - kaže Zvonko Kobešćak, ravnatelj OŠ Stjepana Radića, Brestovec Orehovečki.

I ono što je još važno - stječu radne navike i komunikacijske vještine, a to je dobar temelj za buduće obrazovanje.
-

-

Foto: - / -

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!