10:31 / 27.08.2021.

Autor: HRT/IMS/E.L.S.

Jednomjesečni istražni zatvor osumnjičenima za pucnjavu u Paragu

Parag

Parag

Foto: Vjeran Žganec Rogulja / PIXSELL

Dvojici mladića koje se tereti da su u romskom naselju Parag iz vatrenog oružja ubili jednu ženu, a ranili šest osoba, određen je jednomjesečni istražni zatvor. 

Odluku je sinoć donijela istražna sutkinja na temelju dokaza i podataka koji upućuju na postojanje osnovane sumnje da su kao supočinitelji počinili jedno kazneno djelo ubojstva i pet kaznenih djela pokušaja ubojstva.

- Sutkinja istrage smatra da postoje osobite okolnosti koje upućuju na opasnost da bi oni boravkom na slobodi mogli ometati kazneni postupak utjecajem na svjedoke, a druga osnova je opasnost od ponavljanja kaznenog djela. Koristim priliku da ispravim netočne navode koji se provlače kroz medije, naime premda se isto prezivaju osumnjičenici, oni nisu braća - izjavio je Igor Pavlic, glasnogovornik Županijskog suda u Varaždinu. 

Podsjetimo, kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da su 22 i 27-godišnjaci s područja općine Nedelišće zajedno počinili kazneno djelo ubojstvo na štetu 59-godišnjakinje, tri kaznena djela Ubojstvo u pokušaju na štetu maloljetnice te 38 i 41-godišnjaka te kazneno djelo Teška kaznena djela protiv opće sigurnosti na štetu djeteta i 20-godišnjaka.

Protiv počinitelja podnijeta je kaznena prijava Županijskom državnom odvjetniku te su predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave.

Isto tako je utvrđeno da je maloljetnik s područja Međimurske županije počinio kazneno djelo Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari i kazneno djelo Pomoć počinitelju nakon počinjenja kaznenog djela te je prema njemu podnijeta kaznena prijava Općinskom državnom odvjetniku.

U utorak oko 20,54 sati u Paragu, na ulici, došlo je do fizičkog sukoba između 41-godišnjaka i njegovog 16-godišnjeg sina s jedne strane i 51, 22 i 27-godišnjaka s druge strane, u što se umiješao i 39-godišnjak. Potom je 22-godišnjak otrčao po pušku nakon čega su on i 27-godišnjak ispalili hice u zrak i prema okupljenima, kojom prilikom je ozlijeđeno više osoba.

Brzom reakcijom policije ubrzo su uhićeni 22 i 27-godišnjaci te 16-godišnji maloljetnik i pronađena je automatska puška koja je korištena kod izvršenja kaznenih djela.

Zaprimljenim bolničkim prijavama Županijske bolnice Čakovec iz istih je vidljivo kako je u spomenutom događaju 59-godišnjakinja od zadobivenih ozljeda, nažalost smrtno stradala, dok su 20, 38 i 41-godišnjaci zadobili teške tjelesne ozljede, a također su teške tjelesne ozljede zadobili maloljetnica i dijete.

Temeljem naloga Županijskog suda tijekom jučerašnjeg dana, 25. kolovoza u Paragu su izvršene pretrage doma i drugih prostorija kojom prilikom je na adresi prebivališta 22-godišnjaka koje koristi 16-godišnjak pronađeno 36 komada raznog streljiva, tri spremnika za automatsku pušku i jedan ručno rađeni pištolj.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!