Jednomjesečni istražni zatvor za umirovljenog antikorupcijskog inspektora

14:52 / 08.06.2022.

Autor: HRT/Hina

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Patrik Macek / PIXSELL

Umirovljenom 61-ogodišnjem inspektoru Policijske uprave osječko-baranjske određen je istražni zatvor u trajanju od mjesec dana zbog bojazni od utjecaja na svjedoke, potvrdio je u srijedu glasnogovornik Županijskog suda u Osijeku Miroslav Rožac.

Sudac istrage je nakon provedenog ročišta prihvatio prijedlog USKOK-a za određivanje jednomjesečnog istražnog zatvora 61-godišnjem hrvatskom državljaninu zbog kaznenog djela zlouporabe položaja i ovlasti te primanja mita.

Riječ je umirovljenom antikorupcijskom policajcu PU osječko-baranjske kojega se sumnjiči da je osječkom poduzetniku Dragi Tadiću od listopada 2018 do 25. studenog 2020. godine odavao podatke i službene dokumente o kriminalističkim istraživanjima. Radio je to na zahtjev poduzetnika ali i bez posebnog zahtjeva za što je dobivao određenu naknadu i drugu materijalnu korist.

Obojica su prijavljena zbog zlouporabe položaja i ovlasti, poticanja na to nedjelo te primanja i davanja mita.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!