07:53 / 15.02.2020.

Autor: HRT

Jednomjesečni zatvor za osumnjičenog ubojicu

Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Unatoč savjetima odvjetnika, na ispitivanju u Županijskom državnom odvjetništvu Rafajac se nije branio šutnjom, već je iznio obranu.
Osumnjičeniku za teško ubojstvo maloljetne djevojke u Malom Lošinju, Branku Rafajcu - određen je jednomjesečni istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela, zbog opasnosti utjecaja na svjedoke i zbog posebno teških okolnosti počinjenja kaznenog djela s obzirom na način počinjenja i osobu žrtve, potvrdio je glasnogovorik Županijskoga suda u Rijeci Zoran Sršen. Rafajac je trenutačno u istražnom zatvoru u Rijeci.

Strašno ubojstvo u Malom Lošinju - osumnjičeni priveden Odvjetnik Goran Crnković, koji je Rafajcu dodijeljen po službenoj dužnosti - izjavio je novinarima da je osumnjičeni u Županijskom državnom odvjetništvu iznosio obranu, unatoč odvjetnikovu savjetu da se brani šutnjom. Druge detalje, rekao je riječki odvjetnik, ne želi iznositi zbog pijeteta prema malodobnoj žrtvi i njezinoj obitelji, čak i kad bi mu to dopuštao zakon.

- Policija je protiv osumnjičenika postupala po svim prijavama i podnosila prijave. Počinitelj je uhićen nakon nešto više od sat vremena i policija je pokazala svoju profesionalnost, izjavio je ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.Rafajca se sumnjiči da je jučer ujutro, malo poslije 6 sati u zgradi u Malom Lošinju napao djevojku i njezinu majku nanijevši djevojci teške ozljede nožem. Majka se ujutro spremala za posao, a djevojka za školu, kada ih je Rafajec napao u dvorištu zgrade u kojoj su stanovale. Unatoč brzoj intervenciji liječničke pomoći, 16-godišnja djevojka zbog težine ozljeda umrla je na mjestu napada.Kako su u izjavama za medije naveli majka i otac ubijene 16-godišnje djevojke, nisu poznavali Rafajca. Rodom je iz Osijeka, a već nekoliko godina živi u Malom Lošinju. Kako je objavljeno u medijima, policija ga već poznaje zbog niza kaznenih djela i prekršaja. Evidentiran je zbog obiteljskog nasilja, posjedovanja droge i remećenja javnog reda i mira. Godine 2018. bio je na liječenju u Psihijatrijskoj bolnici Rab.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!