Jeftiniji prijevoz za stanovnike Virovitičko-podravske županije

19.06.2023.

19:36

Autor: Dnevnik/HRT/IMS/B.B.B.

Ministar Oleg Butković u posjeti Virovitičko-podravskoj županiji

Ministar Oleg Butković u posjeti Virovitičko-podravskoj županiji

Foto: HTV / HRT

Virovitičko-podravska županija četvrta je u Hrvatskoj u kojoj će građani imati jeftiniji javni prijevoz. Uz to, uvest će se nove, ali održati i postojeće linije bez obzira na broj putnika. Vrijednost programa je 2 milijuna 200 tisuća eura od čega je 75% osiguralo Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture, a ostatak gradovi, općine i županija.


- Sad nam je na redu po informacijama Bjelovarsko-bilogorska županija tako da to polako ide, ali zaista tu mogućnost koju smo mi osigurali u državnom proračunu to je nekih oko 60 milijuna eura za hrvatske županije. Šteta je da to županije ne iskoriste, rekao je ministar mora, prometa i infrastrukture, Oleg Butković.

- Ovdje smo se najviše dotaknuli učenika, umirovljenika, studenata, ali i radnika. Dakle, možemo reći da smo sve obuhvatili i većina subvencija karte je od 80-90%, dodao je virovitičko-podravski župan, Igor Andrović.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!