10:22 / 28.11.2018.

Autor: I.H./Hina

Jelavić izostanak sa suđenja u aferi Agram opravdao bolešću

Foto: Borna Filic/PIXSELL

Foto: Borna Filic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Na sudu se zbog bolesti nije pojavio jedan od nekada najbližih Bandićevih suradnika Davor Jelavić.
Ispitivanjem svjedoka Božidara Merlina u srijedu je na zagrebačkom Županijskom sudu nastavljeno suđenje Milanu Bandiću i njegovim suradnicima te poslovnim partnerima gradskih tvrtki za navodne nezakonitosti u aferi Agram 'teških' preko 25 milijuna kuna, a na sudu se zbog bolesti nije pojavio jedan od nekada najbližih Bandićevih suradnika Davor Jelavić.

Bivši pročelnik gradskog Ureda za prostorno uređenje, izgradnju, graditeljstvo, komunalne poslove i promet te jedan od najbližih suradnika zagrebačkog gradonačelnika, Jelavić, kojem se na istom sudu sudi zbog afera GUP i Nadstrešnice obvezao se kako će doći na iduću raspravu zakazanu za sredinu prosinca.

Nekadašnji zamjenik pročelnika Gradskog ureda za prostorno uređenje, izgradnju Grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet Božidar Melin je pred sutkinjom Rahelom Valentić iskazivao svoja saznanja oko zamjene zemljišta s tvrtkom Bamgrad.

Optužnicu protiv zagrebačkog gradonačelnika i njegovih suradnika te poslovnih partnera gradskih tvrtki, za navodne nezakonitosti 'teške' preko 25 milijuna kuna, Uskok je sudu predao još sredinom prosinca 2015. Sedam točaka optužnice za štetu gradskom i državnom proračunu sud je potvrdio u ožujku ove godine, a tri su točke tada tužiteljstvu vraćene na doradu.

Na početku suđenja u aferi Agram 11. listopada Bandić je, kao i njegovi suoptuženici, kazao su da se ne osjeća krivim ni za jednu točku pročitane Uskokove optužnice.

Isto su ponovili i bivši šef Holdinga Slobodan Ljubičić, vlasnik CIOS-a Petar Pripuz, bivši direktor ZET-a Ivan Tolić, direktor Čistoće Miljenko Benko, zamjenica pročelnice gradskog Ureda za imovinsko-pravne poslove Ines Bravić, načelnica odjela za pravne poslove u Gradskom uredu za imovinsko-pravne poslove Koraljka Rožanković Uremović, direktor građevinske tvrtke Bramgrad projekt Branko Mihaljević, nekadašnji pročelnik stručne službe gradonačelnika Vidoje Bulum, pročelnik Bandićeva ureda Miro Laco te glavni tajnik Zagrebačkog športskog saveza Zdenko Antunović.

Optužnicom su bili obuhvaćeni i gradonačelnikov suradnik Dragutin Kosić te bivši direktor zagrebačke plinare Ante Dodig koji su nakon priznanja nedjela i nagodbe s tužiteljstvom sporazumno osuđeni na uvjetne kazne.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!