17:55 / 06.05.2019.

Autor: HRT

Jelenić: Istraga u slučaju Agrokor bit će dovršena do 20. svibnja

-

-

Foto: - / -

Glavni državni odvjetnik Dražen Jelenić rekao je da će istraga u slučaju Agrokor vjerojatno biti dovršena do 20. svibnja.
Glavni državni odvjetnik Dražen Jelenić rekao je da će istraga u slučaju Agrokor vjerojatno biti dovršena do 20. svibnja. Objasnio je da je riječ o jednom od "izuzetnih predmeta" te da je vještačenje koje provodi strana tvrtka "vrlo komplicirano". - No, prema svim informacijama koje imamo, vještačenje bi trebalo biti gotovo do trenutka kada je produljen rok za završetak istrage, rekao je Jelenić.

Glavni državni odvjetnik nije želio govoriti o slučaju poslovnih prostora u zakupu Joze Brkića, brata potpredsjednika Sabora Milijana Brkića, i zašto ga je preuzeo Uskok. No ravnateljica tog specijaliziranog odjela Državnog odvjetništva Vanja Marušić kazala je da na načelno pitanje o tom slučaju može reći da postoji sumja na nezakonitost postupanja službenih osoba koje je u nadležnosti Uskoka.

Na pitanje je li riječ o službenim osobama iz Grada Zagreba, Marušić je rekla da je to vidljivo iz "dosad objavljenih javnih podataka".

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!