14:23 / 03.10.2019.

Autor: HRT

Jelenić: Ne osjećam se prozvanim od strane HVIDR-e

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Glavni državni odvjetnik Dražen Jelenić izjavio je da se ne osjeća prozvanim od strane HVIDRA-e koja je podnijela kaznenu prijavu protiv čelnika SDSS-a Milorada Pupovca.
Glavni državni odvjetnik Dražen Jelenić izjavio je da se ne osjeća prozvanim od strane HVIDRA-e koja je podnijela kaznenu prijavu protiv čelnika SDSS-a Milorada Pupovca.

-
Ne osjećam se osobno prozvanim. Mogu prihvatiti da netko očekuje da Državno odvjetništvo brže radi iako smatram da u prosjeku, a to govori i izvješće, DORH jako brzo radi, kazao je Jelenić uoči sjednice saborskog Odbora za pravosuđe koji će raspraviti izvješće Državnog odvjetništva za prošlu godinu. Dodao je i da HVIDRA jedina koja u medijima govrori kao bi državno odvjetništvo trebalo raditi. "Između ostalog takvi istupi ne utječu na neovisnost rada DORH-a koji će odraditi posao po zakonu i na temelju utvrđenih činjenica", kazao je Jelenić.

Nije želio nagađati kada će biti donesena odluka o HVIDR-inoj prijavi protiv Pupovca.

- To je prije svega pravno pitanje i možete nam dopustiti da imamo vremena razmotriti sve činjenice o kojima ovisi primjena prava, kazao je Jelenić.

Na pitanje je li normalno da se DORH bavi intervjuima Jelenić je kazao da se tijelo kojem je na čelu bavi podnesenim kaznenim prijavama.

- Ako je netko podnio kaznenu prijavu smatrajući da iz inervjua ili nekog drugog novinskog članku proizlaze određene sumnje na neko kazneno djelo onda se državno odvjetništvo time bavi, ustvrdio je Jelenić.

Na najavu sabrskog zastupnika HDZ-a Steve Culaja da će tražiti izvješće o neprocesuiranju ratnih zločina nad hrvatskim braniteljima, Jelenić je kazao da ne postoji ni jedna kaznena prijava kojoj je prethodilo kriminalističko istraživanje policije, a da se na njoj ne radi. Dodao je da je "najveći dio tih prijava" ili u formalnoj istrazi ili je već podnesena optužnica.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!