Jelšanska kolona sjećanja

18.11.2021.

14:34

Autor: HRT/IMS/Maja Zrnić

Jelšanska kolona sjećanja

Jelšanska kolona sjećanja

Foto: HRT / HTV

Otočani, Hvarani, su se i ove godine, povodom Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje, okupili na Trgu križonoše u Jelsi. Kolonu sjećanja predvodili su križonoše iz znamenite hvarske procesije "Za križen".


Jelšanska Kolona sjećanja okupila je hvarske križonoše iz svih šest župa: Jelsa, Pitve, Vrisnik, Svirče, Vrbanj i Vrboska, koji su ponijeli križ u znak sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje.

- Svake godine naša udruga je nositelj Kolone sjećanja. Ove godine smo uključili i križonoše koji su nam se rado odazvali, rekao je Teo Sarjanović, tajnik UHBDDR.

Kolona sjećanja je krenula preko jelšanske pjace i rive i nastavila do Crkve Gospe od zdravlja.

- Željeli smo obilježiti ovaj dan na poseban način, prema žrtvama grada Vukovara i Škabrnji, mjestu posebnog pijeteta u Domovinskom ratu, rekao je Dario Belić, križonoša Jelse.

Tijekom puta izmjenjivali su se križonoše i svaki od njih šestorice je nosio križ.

- Ovo je jedan križni put, naš mali doprinos tome da bismo se sjetili svih naših branitelja koji su dali sve ono što su imali, rekao je Ivo Grgičević, predsjednik UHBDDR.

Na Trg križonoše su se položile svijeće i održala molitva za žrtvu Vukovara i Škabrnje te sve žrtve Domovinskog rata.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!