09:00 / 28.02.2018.

Autor: D.M./HRT

Jelušić: Martina Dalić trebala bi biti skrušenija i manje bahata

-

-

Foto: - / -

SDP traži hitnu izmjenu lex Agrokora, višečlanu upravu, javni nadzor i transparentnost cijelog procesa koji bi doveo do nagodbe. U Studiju 4 predstavio ga je Ivo Jelušić.
U 11 sati u Saboru će se održati sastanak predstavnika svih oporbenih stranaka oko prijedloga opoziva potpredsjednice Vlade i ministrice gospodarstva Martine Dalić. Istovremeno, SDP je izašao sa svojim zahtjevima - traže hitnu izmjenu lex Agrokora, višečlanu upravu, javni nadzor i transparentnost cijelog procesa koji bi doveo do nagodbe.

"Ako se ne promjeni zakon, ako u Agrokoru ostanu svi partneri i savjetnici te Martina Dalić - prostor u kojemu Fabris Peruško može nešto promijeniti je vrlo mali", kazao je gostujući u Studiju 4 je član Predsjedništva SDP-a Ivo Jelušić. "Uz dobru volju izmjene 'lex Agrokora' po hitnoj proceduri se mogu napraviti u pet dana i može se početi raditi kako treba, jer trenutni zakon ozakonjuje sukob interesa", dodao je. Smatra kako bi Martina Dalić u svemu ovome trebala biti "malo skrušenija i manje bahata". "Umjesto da kaže 'moj grijeh, moj grijeh', ona druge napada. Nije toliki problem kad netko pogriješi, veći je problem kad to ne prizna", kazao je Jelušić.

SDP predlaže višečlanu Izvanrednu upravu i parlamentarni nadzor - a ne samo nadzor ministrice gospodarstva", kazao je. Na pitanje zašto sa svojim prijedlogom nisu izašli ranije, kazao je da su problem Agrokora planirali riješiti kroz izmjene Stečajnog zakona. Sad su se odlučili na ovaj korak jer je 'lex Agrokor' postao realnost. Očekuje da će njihov prijedlog u Saboru podržati "svatko razuman".

Branko Bačić je komentirajući inicijativu za opozivom Martine Dalić kazao kako nije vidio jedinstvo oporbe u tome. "Vladajuća većina je stabilna", poručio je Bačić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!