17:45 / 31.01.2018.

Autor: HRT

Jelušić: Očit sukob interesa Ramljaka i Texo Managementa

-

-

Foto: - / -

Riječ o očitom sukobu interesa, koji ne brine ni Vladu ni njezina povjerenika za Agrokor. Mi smo ovdje kako bismo upozorili da oni rade što hoće i da to što rade - rade loše, rekao je.
SDP je izrazio zabrinutost zbog načina rada Vladina izvanrednog povjerenika za Agrokor Ante Ramljaka. Sumnjaju u opravdanost troškova agencije za odnose s javnošću, ali i u odabir tvrtke Texo Management u kojoj je Ramljak prije radio. 

Član Predsjedništva SDP-a Ivo Jelušić na konferenciji za novinare kazao je kako imaju opravdane razloge sumnjati da je konzultantska tvrtka AlixPartners samostalno izabrala za podizvođača Texo Management. Poručio je kako je riječ o očitom sukobu interesa, koji ne brine ni Vladu ni njezina povjerenika za Agrokor. Mi smo ovdje kako bismo upozorili da oni rade što hoće i da to što rade -  rade loše, rekao je.

Želimo reći kako Vladin povjerenik radi. On je postavljen da rješava probleme, no nažalost, vidimo da probleme on stvara. Tko god bio povjerenik, ako bi radio po nalozima Vlade, radio bi loše. Više smo puta upozoravali da cure novci iz Agrokora i na velike troškove njegova savjetničkog tima. Tim, po nama prevelikim troškom, nanosi se nova šteta Agrokoru, ali ne samo kao tvrtki, nego prema svim ljudima koji su zaposleni i koji od Agrokora žive, i njihovim dobavljačima, rekao je Jelušić.

Oko 60 milijuna kuna ukupno će koštati, prema informacijama iz Vlade, troškovi konzultanata i savjetnika do okončanja procesa. Građanima ove države to je mnogo. Samo za PR agenciju izdvaja se 40.000 eura mjesečno, a je li to potrebno, upitao je.
-

-

Foto: - / -

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!