10:25 / 05.03.2021.

Autor: Studio 4/P.F./HRT

Jelušić: Pretvorit ću Veliku Goricu u glavni grad županije

Ivo Jelušić

Ivo Jelušić

Foto: Studio 4 / HRT

- Nudim puno toga Velikoj Gorici što sada nema. Šesti je grad po veličini u Hrvatskoj, ima izvanredan zemljopisni položaj, pretvorit ćemo ga u glavni grad županije, rekao je u emisiji HRT-a Studio 4 kandidat za gradonačelnika toga grada Ivo Jelušić.

Naglasio je da je Velika Gorica okružena brzim prometnicama, blizu je zračna luka, željeznica, ima puno visokoobrazovnih ljudi.

- Ima ogroman potencijal koji je za sada neiskorišten, a ono što se koristilo, koristilo se na neodgovarajući način, naglasio je Jelušić te dodao da se proračunska sredstva neracionalno troše i kako oni koji vladaju u Velikog Gorici sve rade u krugu 5-6 tvrtki.

- Da su vodili racionalno i odgovorno moglo se uštedjeti toliko da se mogla smanjiti cijena vrtića, dati umirovljenicima, smanjiti prirez. Ništa od toga nisu iskoristili, ali su napunili nečije, a možda i svoje džepove, tvrdi Jelušić.

- Ima određen broj ljudi koji će glasati uvijek za HDZ pa ne znam što da naprave. Da uzmu i ukradu krevet ispod njih oni će opet glasati za HDZ. Ja te ljude ne opravdavam, ali razumijem. Neka se ne ljute, takvim ljudima se i ne obraćam. Obraćam se ogromnoj većini Goričanki i Goričana koji ne razmišljaju na taj način, koji vide da nije dobro, koji nisu zadovoljni slikom svojeg grada i da samo o njemu čitaju u crnoj kronici, objasnio je Jelušić.

- Utvaram si da sam pristojna ponuda i da ono što govorim da ću to i napraviti. Želim uvesti vrijednosti primjerice rad, život od svog rada, poštenje, solidarnost, iskrenost, pravednost, ravnopravnost to ne govorim to što hoću pridobiti glasove nego jer to izlazi iz mene. Ja i da hoću ne znam drugačije. To sam ja, tako ja funkcioniram. Obavljao sam puno težu i veću dužnost, dužnost zamjenika gradonačelnika grada Zagreba. Tamo je bila puno veća vlast i slast, ali sam rekao hvala lijepa. Nisam bio zadovoljan smjerom kojim taj grad ide, povukao sam se i dao ostavku, Dakle pokazao sam da me sve to ne može privući ako ja nisam zadovoljan. Nažalost, niti Gorica ne ide u dobrom smjeru, sve što se događalo u Zagrebu, događa se u Gorici, samo nije pod tolikom lupom pažnje. Prvo moram uvesti reda, a drugo sve projekte koje su započeli i zabrljali moram ispraviti i privesti kraju kako treba, primjerice odvodnja i vodoopskrba, objasnio je što će poduzeti ako bude izabran za gradonačelnika Velike Gorice.

Rekao je kako se nada da građani ne žele ovakvu upravu kakvu imaju sada.

Komentirao je i SDP, rekavši kako je oduvijek fetivi SDP-ovac i kako je uvijek govorio otvorene i što ne valja.

- Zagrebački SDP u zadnjih 10 godina nije bio na visini zadatka, smatra. Dodao je kako je Joško Klisović izvanredno dobar kandidat za gradonačelnika grada Zagreba te da ima iza sebe kompetencije, stručnost i ekipu i da će Zagreb uspješno voditi.

- On i ja kada sjednemo riješit ćemo za 10 minuta ono što drugi nisu uspjeli za 10 godina.

Za Tomislava Tomaševića rekao je izrastao na lošem SDP-u. 

- On je naš saveznik u borbi protiv onoga što u Zagrebu ne valja. Nadam se da će biti saveznik Klisoviću i davati mu podršku u skupštini.

Na pitanje što misli o gradonačelniku grada Zagreba Milanu Bandiću rekao je kada je čovjek friško sahranjen da ne treba iz pijeteta govoriti o lošim stvarima.

- Proteklih dana gostovao sam na mnogim televizijama, nisam htio govoriti o lošim stvarima nego sam nastojao govoriti o dobrim stvarima. Bilo je puno toga lijepog, poznavali smo se 35 godina. Do početka 2000. godina u superlativima mogu govoriti o onome što smo radili pa i o kolegi Milanu Bandiću. Loše neću govoriti o njemu jer će sada uskoro krenuti pljuvati po njemu oni koji su ga do jučer podržavali. Ja to neću, o tome što nije valjalo rekao sam kada je bio na vrhuncu moći i kada se odlučio kandidirati za prvog čovjeka države. Rekao sam kako se ne slažem s tim smjerom, a pogotovo da preuzmeš državu. Ne mogu promijeniti taj smjer dajem ostavku, hvala, doviđenja. Sad kad ga nema i ne može se braniti neću ništa loše reći o njemu, rekao je Jelušić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!