18:00 / 23.03.2018.

Autor: D.V./I.B./HRT

Jesen donosi velike promjene u školama

-

-

Foto: - / -

U eksperimentalnu reformu kreću 70 i dvije škole - 40 i 6 osnovnih i 20 i 6 srednjih, iz svih županija.
Više od 8 i pol tisuća učenika i oko 1500 učitelja iz 72 škole od jeseni počinju s eksperimentalnom kurikularnom reformom. Radit će s novom opremom, za sve su osigurani tableti, a već nakon proljetnih praznika učitelji idu na edukacije.

Jesen donosi velike promjene za učiteljicu Valentinu Buzjak - s novim prvašima kreće u eksperimentalnu reformu.

"Jako smo motivirani, prvenstveno zbog novih metoda, novih načina poučavanja jer ovo stvarno, staro i suhoparno je dosadno i nama i djeci, tome se najviše veselimo!, kaže.

I njezini sadašnji učenici, učit će po novim metodama i s novom opremom, uz lakše torbe - nadaju se.

Novi kurikulum informatike napokon ulazi u 5. i 6. razrede, zadovoljna je učiteljica Iva Kart.

"Donijet će puno rada, puno informiranja, ja vjerujem da ćemo mi dobiti od ministarstva i od stručnjaka potrebne materijale", kaže.

Dobit ćete i digitalne materijale, i edukaciju i stručnu pomoć u svakom trenutku, i to ne samo domaću, svečano obećavaju ministrica i suradnici.

U eksperimentalnu reformu kreću 70 i dvije škole - 40 i 6 osnovnih i 20 i 6 srednjih, iz svih županija.

Gdje odgovorni ipak vide moguće probleme: "Širenje informacija koje nisu provjerene jer onda dolazi do problema, ne samo u komunikaciji, nego i u provedbi", kaže učiteljica Kart.

Reforma počinje, a ministrica se nada da će je i premijer Plenković uskoro pozvati - da izaberu novu ekspertnu radnu skupinu za njezino provođenje.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!