"Jesen u mom domu – dom je tamo gdje je HRT" predstavlja jesenske adute na 12. WMF-u

21.09.2019.

18:24

Autor: HRT

default error photo
Hrvatska radiotelevizija predstavlja jesenske adute na ovogodišnjem Weekend Media Festivalu u Rovinju, a uz informacije o programu, koji donosi niz noviteta i kvalitetan sadržaj, posjetitelje najviše zanimaju dekice – i fotografiranje u ‘kućnom kutku’ Dnevnika HRT-a.
Hrvatska radiotelevizija (HRT) predstavlja  jesenske adute na ovogodišnjem Weekend Media Festivalu u Rovinju, a uz informacije o programu, koji donosi niz noviteta i kvalitetan sadržaj, posjetitelje najviše zanimaju dekice – i fotografiranje u ‘kućnom kutku’ Dnevnika HRT-a.

Dvanaesto festivalsko izdanje među prvim je predavanjima otvorilo ono pod nazivom "Panic at the Disco: Mediji, javni sektor i kultura" koje je moderirala urednica HTV-a 3 Vlatka Kolarović, a izrazito velik interes izazvalo je i predavanje "Digital Challanger" koje je moderirao urednik i voditelj emisije Otvoreno – Mislav Togonal.

Tijekom dana redala su se predavanja na kojima su sudjelovali poznati predstavnici HRT-a od voditeljice i novinarke Nevene Rendeli do ravnatelja PJ Produkcija HRT-a Damira Novinića, koji je kao panelist objasnio što se sve odvija na javnim servisima poput Hrvatske radiotelevizije tijekom digitalne preobrazbe u 21. stoljeću, na panelu "Streaming Wars – Europe Strikes Back".

Glavna urednica portala i nelinearnih medijskih usluga Andreja Arežina Grgičević sudjelovala je zajedno s legendama američkog novinarstva i predstavnicima domaćih medija na panelu  "Novinarstvo, društvene mreže i činjenice", koji je pobudio izniman interes s obzirom da lažne vijesti, koje kako je istaknula Arežina, ne postoje od početka interneta, već od kraja 19. stoljeća te su u današnje vrijeme na Internetu dobile samo veću i bolju platformu kojom dopiru do većeg broja ljudi. Razgovaralo se i o budućnosti tiska, radija i televizije u digitalno doba te zaključilo kako nema bojazni da će današnji mediji odumrijeti, ali će morati doživjeti transformaciju.

Publiku je zanimao i komentar američkih gostiju na ponašanje američkog predsjednika Donalda Trumpa prema novinarima te njegovo prozivanje novinara, a zaključilo se kako će biti potrebna zakonska regulativa te edukacija najmlađih, kako bi razlučili lažne vijesti i manipulacije od istinitih i provjerenih informacija, čemu će pridonijeti pozicija medija na tržištu i njihova pouzdanost u prijenosu informacija.

Među najposjećenijim predavanjima bilo je "Kako preživjeti seks, laži i nekretnine" koje je moderirao HRT-ov voditelj i urednik emisija Otvoreno te Dnevnika 3 - Damir Smrtić. Razgovaralo se o tome kako je došlo do najveće rekonstrukcije Vlade te afera koje su do toga dovele, poput navodne sex afere Tomislava Tolušića, u čijem slučaju se pokazala afera s fotomontažom, do nekretninskih afera Gorana Marića i Lovre Kuščevića. Za kraj se postavilo pitanje zašto je u Hrvatskoj opće prihvatljivo mišljenje da su političari korumpirani, a kao zaključak se nametnuo odgovor kako većina ljudi smatra da bi postupilla slično na poziciji moći.

Eliana Čandrlić Glibota, glavna urednica Hrvatskog radija moderirala je poslijepodnevni panel "Ima li tu odraslih u sobi".

Kako bi jesen bila još toplija u domovima gledatelja i posjetitelja Weekend Media Festivala, uz bogat i raznovrstan HRT-ov program, pobrinula su se poznata HRT-ova lica: Dajana Šošić, Uršula Tolj, Senka Vidaković, Damir Smrtić, Mislav Togonal, te novinarke i urednice HTV-ovog centra Pula Senka Mošnja, Jasminka Kalčić, Jana Radić i snimateljske pulske ekipe (Ivan Grah, David Pauletta, Silvano Mikašinović, Sandi Kurelić) kao i hostese s ovogodišnjeg promocijskog prostora Petra i Chiara – koji su podijelili dekice s natpisom "Dom je tamo gdje je HRT".

Na štandu se ‘ugrijala’ tako i ekipa HTV-ove emisije "Špica, Riva, Korzo" koja se javila uživo iz Rovinja (Martina Validžić, Daniel Despot, Ruža Novak), a nakon što je pregledao sve jesenske najave (pa i onu  za novu sezonu najpopularnijeg showa "The Voice" – odmorio se i voditelj Ivan Vukušić.

Najveću pozornost medija izazvala je Severina, koja je nakon panela ‘Ko to tamo peva – Novi val glazbenih trendova u regiji’ – s veseljem se ogrnula HRT-ovom dekicom uz koju će pratiti jesen na HRT-u. Kao voditelji Dnevnika – uz dobro raspoložene posjetitelje festivala, okušali su se:  Nino Raspudić, koji je spreman za jubilarnu i okruglu 10. sezonu emisije "Peti dan", Nevena Rendeli – koja odbrojava dane do povratka u program HTV-a, a nasmijala je prisutne i dobro poznata voditeljica podnevnog Dnevnika Dajana Šošić, koja je ovoga puta pozirala u muškom odijelu.

Vodeći goišnji skup komunikacijskih stručnjaka i predstavnika komunikacijske industrije iz cijele jugoistočne Europe ove je godine okupio više od nekoliko tisuća sudionika, a organizatori mogu biti zadovoljni i ovogodišnjim izdanjem, na kojemu su gotovo svi paneli zabilježili izvrsnu posjećenost, kao i promocijski prostor HRT-a.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!