09:47 / 18.08.2020.

Autor: HRT

Jesenski rok državne mature počinje u srijedu ispitom iz francuskog jezika

Zeljko Lukunic/PIXSELL

Zeljko Lukunic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Cijeli postupak mature provodit će se pod strogim epidemiološkim mjerama koje je propisao Hrvatski zavod za javno zdravstvo.
Jesenskom roku državne mature, koji će se provoditi od 19. kolovoza do 4. rujna, pristupit će 5.450 pristupnika.

Pristupnici koji su u ovoj školskoj godini bili redovni učenici završnih razreda srednjih škola u Republici Hrvatskoj ispite pišu u školama, a ostali pristupnici prijavljene ispite osim u Zagrebu, ove godine mogu pisati i u Splitu ili Slavonskom Brodu. Jesenski rok državne mature počinje ispitom iz francuskog jezika, a završava ispitom iz filozofije.

Cijeli postupak mature provodit će se pod strogim epidemiološkim mjerama koje je propisao Hrvatski zavod za javno zdravstvo. U njima, između ostalog, stoji da ispitu neće moći pristupiti osobe sa znakovima akutne respiratorne bolesti, poput povišene tjelesne temperature, kašlja, poteškoća u disanju, poremećaja osjeta njuha i okusa, kao niti oni kojima je utvrđena zaraza Covid-19.

Objava rezultata je 9. rujna, dok je rok za prigovore 11. rujna. Konačna objava rezultata bit će 16. rujna, a podjela svjedodžbi 17. rujna.

Raspored ispita jesenskog roka te informacije o polaganju državne mature pogledajte u privitku ili na internetskoj stranici ncvvo.hr.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!