13:50 / 24.01.2019.

Autor: Ivana Karačonji Rupčić/HRT

Jesmo li uspjeli prekinuti šutnju?

-

-

Foto: - / -

Na stotine je majki prekinulo šutnju i progovorilo o lošim iskustvima iz hrvatskih bolnica, nezadovoljstvu tretmanom i komunikacijom stručnog osoblja
Dolazak djeteta na svijet za roditelje je posebna radost. No sam porođaj za majke nije ni jednostavno ni lako iskustvo. Zato još bolnije zvuče neka svjedočanstava koja je tijekom godina prikupila udruga RODA.

Na stotine je majki prekinulo šutnju i progovorilo o lošim iskustvima iz hrvatskih bolnica, nezadovoljstvu tretmanom i komunikacijom stručnog osoblja. A kada je prošle godine svoju priču iznijela i saborska zastupnica Ivana Ninčević Lesandrić, akcija je dobila i epilog.

Kampanja "Prekinimo šutnju" zainteresirala je domaće, a nedavno i svjetske medije, poput britanskog BBC-ja. Potaknulo je to našu ekipu da istraži kakvo je stanje danas te što bi se i kako trebalo mijenjati.  

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!