15:38 / 24.04.2020.

Autor: HRT

Još 6 zaraženih u domu za starije u Koprivnici

-

-

Foto: - / -

U Domu za starije do danas su oboljele 34 osobe. Šest je novooboljelih. Petero je štićenika i jedna medicinska sestra. Svi su hospitalizirani. Nemaju težih simptoma.
Na području Koprivničko-križevačke županije šest je novooboljelih od koronavirusa, izvijestio je Županijski stožer. Svi su iz Doma za starije u kojem su do danas oboljele 34 osobe. Petero je štićenika i jedna medicinska sestra.

Svi su zbrinuti u koprivničkoj Općoj bolnici. Time je na koprivničko-križevačkom području ukupno 60 zaraženih osoba. Troje oboljelih je još na liječenju u Zagrebu.

 Koronavirus u Hrvatskoj - najnovije informacije
Stožer: 28 novozaraženih ljudi, jedna preminula osoba
Sve o koronavirusu 

- Njihovo stanje, njih 17 od 21 su bez kliničke slike, odnosno oni su asimptoatski. Imaju svoje kronične bolesti i terapiju, ali to nije vezano uz korona infekciju. Četiri su sa lakšom kliničkom slikom tipa kašalj, temperatura ili slično, kazao je ravnatelj Opće bolnice u Koprivnici Mato Devčić.- Iz Doma za starije i nemoćne su 34 oboljela, ukupno 6 zaposlenika, potvrdila je ravnateljica županijiskog Zavoda za javno zdravstvo Draženka Vadla.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!