13:06 / 08.09.2020.

Autor: V.K./Hina

Još dvoje novozaraženih sa svadbe u Varaždinu

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

U Varaždinskoj županiji dva su novozaražena koronavirusom, a bili su gosti na svadbi u Varaždinu s koje je već ranije jedna osoba zaražena, izvijestio je županijski Stožer civilne zaštite.
U Varaždinskoj županiji dvije su novozaražene osobe koronavirusom, a bile su na svadbi u Varaždinu s koje je već ranije jedna osoba zaražena, izvijestio je županijski Stožer civilne zaštite.

Novozaraženi su u samoizolaciji. Jedna od novih pozitivnih osoba je zdravstveni djelatnik i ima asimptomatske simptome. Proteklog vikenda sudjelovao je na svadbi u Varaždinu, a detektiran je u sklopu protokola preventivnog testiranja prilikom povratka na posao u bolnički sustav.

S navedene svadbene svečanosti još su dvije pozitivne osobe, koje nisu iz Varaždinske županije. Jedna od njih je s područja grada Zagreba, a jedna je državljanin BiH, koji je odmah i hospitaliziran u Općoj bolnici Varaždin.

Svim uzvanicima svadbene svečanosti i servisnom osoblju određena je mjera samoizolacije.

Drugi je slučaj importiran iz BiH, a riječ je o ženi starije životne dobi, koja je također smještena u Opću bolnicu Varaždin.

Iz varaždinskog županijskog Stožera ističu da je, u odnosu samo na slučajeve vezane za Varaždinsku županiju, broj aktivnih slučajeva na današnji dan 65, jer se u međuvremenu oporavilo šest osoba.

Na bolničkom liječenju u Općoj bolnici Varaždin trenutačno je osam osoba. Jedna se osoba iz Varaždinske županije još uvijek liječi u Klinici za infektivne bolesti u Zagrebu.

Od početka epidemije u Varaždinskoj županiji registrirano je 175 slučajeva zaraze i dodatnih 15 slučajeva koji se pripisuju zbog prijavljenog mjesta prebivališta.

S obzirom da je epidemiološka obrada posljednjih događanja još u tijeku, zasad je pod mjerom samoizolacije više od 300 osoba, a sve su bliski kontakti potvrđeno zaraženih, navodi se u priopćenju Stožera civilne zaštite Varaždinske županije.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!