Još jedan odlazak: Daniel Mulaček Uljanik zamijenio Njemačkom

09.10.2018.

19:33

Autor: J.K./P.F./HRT

-

-

Foto: - / -

Ostavio je Daniel obitelj u Puli i ovih dana otišao raditi u Njemačku, u brodogradilište koje ga je dočekalo raširenih ruku.
Sjećate li se Daniela Mulačeka, zavarivača s 27-godišnjim stažem u Uljaniku? Priču o njemu objavili smo krajem kolovoza.
Ostavio je Daniel obitelj u Puli i ovih dana otišao raditi u Njemačku, u brodogradilište koje ga je dočekalo raširenih ruku. A u Uljaniku više ne radi 2800 radnika. Procjenjuje se da ih je već gotovo tisuću manje.

Sindikalisti ustraju na opstanku Uljanika isključivo kao brodogradilišta, bez turizma i biznisa s nekretninama, što planiraju Uprava i Danko Končar. Rok za isplatu plaće radnicima pulskog Uljanika istječe za šest dana. Na skupu o poreznoj reformi u Koprivnici ministar financija nije dao povoda za nadu da će država pomoći u isplati rujanske plaće. Budući da rješenje još nije na vidiku predstavnici svih triju sindikata koji djeluju u Uljanik grupi počeli su razmatrati mogućnost novih prosvjeda. U isto vrijeme Vlada je najavila razgovore s još jednim potencijalnim strateškim partnerom , ovaj put iz Ukrajine.

Za desetak dana znat će se više, rekao je ministar gospodarstva Darko Horvat. Vidjet ćemo hoće li Uljanikovci toliko čekati.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!