15:39 / 15.10.2019.

Autor: Žana Ljuština/Regionalni dnevnik/IMS/HRT

Još jedan pravosudni slučaj iz Zadra: 20 godina dug proces zapeo na zadnjem koraku

-

-

Foto: - / -

Prije 19 dana stiglo je rješenje Viskoga trgovačkog suda kojim je usvojena žalba bivših radnika Croatia Zadar Linea. Ali nema rješenja o isplati sa zadarskoga Trgovačkog suda.
Bivši radnici Croatia Zadar linea ponovo su izašli pred medije i zatražili da se žurno postupi po rješenju Visokoga trgovačkog suda RH te okonča jedan od najduljih sudskih postupaka u Hrvatskoj. Naime, ni nakon 19 godina radnici ne mogu do svojih potraživanja.

- Ovo je silovanje pravde jer kako se može dogoditi  da postupak traje 19 godina i da 20 dana čekamo rješenje. Novci su osigurani, milijun i 700 tisuća kuna je na računu, kaže Vedran Uranija, pravni povjerenik SSSH Zadar.

Tim bi se novcima osiguralo 25 posto radničkih potraživanja. Bivši radnici tvrtke u iščekivanuju, ogorčeni, nezdovoljni radom zadarskoga pravosuđa. I poručuju kako odustati neće. Do petka čekaju rješenje Trgovačkog suda, a nakon toga najavljuju nove mjere.

Pravdu namjeravju tražiti i na Markovu trgu u Zagrebu. "Nećemo odustaiti, do smrti nećemo! Ja imam 55 godina valjda ću živiti još 10 godina, 10 godina ću ih ganjati", poručuje predstavnik bivših radnika Croatia Zadar Linea Predrag Dušević.

Do tada pozvaju ministra pravosuđa i ostale mjerodavne institucije da pošalju inspekcije i utvrde ispravnost rada zadarskih sudova.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!