10:18 / 26.08.2021.

Autor: M.M./HRT/Hina

Još jedan uhićeni zbog plantaže marihuane u Islamu Grčkom

Plantaža marihuane

Plantaža marihuane

Foto: Dino Stanin / Pixsell

Nakon pronalaska plantaže marihuane u nasadu industrijske konoplje u Islamu Grčkom zadarska policija uhitila je još jednog osumnjičenika, 56-godišnjaka koji je kao i ranije uhićeni 58-godišnjak, uz kaznenu prijavu, završio u policijskom pritvoru.

Policija je priopćila da i 56-godišnjaka sumnjiči za neovlaštenu proizvodnju i promet drogama.

Zadarska policija jučer je izvijestila da je prijavila 58-godišnjaka kojeg sumnjiči da je na plantaži industrijske konoplje u Islamu Grčkom zasadio više od 7728 stabljika marihuane čija bi masa lišća i cvjetnih vrhova iznosila 8,8 tona marihuane.

Policija je precizirala da je 58-godišnjak u svibnju na zemljišta u vlasništvu države, a koju koristi njegova tvrtka registrirana za uzgoj industrijske konoplje sa sjedištem u Zadru, zasadio preko 20.000 stabljika, od čega 7728 stabljika konoplje čije lišće i cvjetni vrhovi znatno premašuju količinu tetrahidrokanabiola (THC) dozvoljenu za industrijsku konoplju.

Zasađene stabljike su prosječne visine oko 165 centimetara i trenutno su u fazi cvatnje, dok je procjenom utvrđeno kako bi masa lišća i cvjetnih vrhova iznosila preko 8800 kilograma marihuane, dodala je zadarska policija.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!