11:27 / 12.10.2020.

Autor: HRT

Još jedna tekstilna tvornica prekida rad na dva tjedna

-

-

Foto: - / -

U izdvojenom pogonu Kostel prometa u Poznanovcu stotinjak radnika je u samoizolaciji.
Zbog prodora koronavirusa već je treća tekstilna tvornica u Hrvatskom zagorju morala na dva tjedna zaustaviti proizvodnju.

Ovaj put riječ je o izdvojenom pogonu Kostel prometa u Poznanovcu. Njihovih  stotinjak radnika je u samoizolaciji. Najprije su otkrivena četiri oboljela radnika, nakon čega je vlasnik tvrtke koja šiva za autoindustriju dao o svom trošku testirati zaposlenike u tom pogonu. Pozitivno je bilo još 28 radnika.

- Mi smo nakon toga 86 djelatnika poslali na testiranje i dobili smo da je 28 bilo pozitivnih. To je jako veliki broj, to je i nas iznenadilo, nismo očekivali takvu brojku, prvenstveno zato što  nisu imali simptoma, rekao je Tomislav Štruk, direktor Kostel prometa.

- Na temelju toga, u dogovoru s epidemiolozima, donijeli smo odluku da ćemo zaustaviti rad na dva tjedna u pogonu u Poznanovcu. U Pregradi se radi normalno, dodao je.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!